FOTO: Največji klopotec na našem območju končal v kosih, polomljen in poškodovan

Minulo soboto postavljeni največji klopotec na območju naše občine, postavili so ga v Lendavskih Goricah in sicer v vinogradu vinogradništva Smej, je včerajšnje jutro končal v kosih, polomljen in poškodovan.
Pri vinogradništvu Smej v Lendavskih Goricah so minulo soboto pripravili postavitev klopotca, kot to počnejo že več let zapored. Pa ne kakršnega koli. Nad vinskimi trtami je zgolj slabe štiri dneve bdel klopotec velikan, posamezna vetrnica katerega je v dolžino merila kar 5,7 metra. Klopotca od včerajšnjega jutra ni več, saj je ta končal v kosih -polomljen in poškodovan.

Družino Smej, ki je klopotec postavila v svojem, lani na novo zasajenem vinogradu, je v minulih dneh obiskala policija, ki se je odzvala na prijavo občana oziroma neuradno nekaj občanov, ki jih glasno ropotanje klopotca moti v večernem oziroma nočnem času. “Zavedam se, da je takšen klopotec glasen, zato sem v izogib jezi občanov in drugih nevšečnosti slednjega zvezal in mu s tem onemogočil obračanje vetrnic ter opravljanja njegove osnovne funkcije -ropotanja. S tem sem sicer rešil težavo, saj namen klopotca resnično ni motiti nikogar, že sicer pa sam ne želim imeti težav s krajani,” nam je včeraj po telefonu dejal Borut Smej.

Včerajšnjo noč pa je svoje zobe pokazal veter, ki je že pozno ponoči in predvsem zgodaj zjutraj dosegal višje hitrosti od običajnih. Zgolj en sunek je bil dovolj, da je klopotec, ki se zaradi ustavljene vetrnice vetru ni mogel zoperstaviti, poletel in nemudoma z vso silo udaril ob tla. Ta je sedaj polomljen in predvsem močno poškodovan. Borut Smej sicer razočaranja v našem telefonskem pogovoru ni mogel skrivati in je dodal, da je denimo v Prlekiji takšnih klopotcev vsaj 50, tudi na obljudenih območjih in da tam tovrstnih težav ni.

Postavitev klopotca