FOTO: Nafta 1903 z zadetkom razlike odpravila Radomlje

Včeraj zvečer se je pod reflektorji lendavskega stadiona za Nafto 1903 odvil prvi krog 2. državne lige. Lendavčani so se pomerili proti Radomljanom in kljub težkemu boju uspeli iztržiti zmago z 1:0.
Pred kamerami Sportkluba sta se v sobotnem večeru udarili zasedbi Nafte in Radomelj. Mlinarji so v prvem polčasu nekajkrat ogrozili vrata Florijana Raduhe, ki pa se ni pustil premagati. Domači strateg Franc Fridl je v drugem polčasu v igro poslal Dina Cvrtila, ki je močno poživil domačo igro. Nekdanji član Veržeja in Krke je že kmalu po pričetku drugega dela srečanja zatresel okvir radomeljskih vrat, sredi drugega polčasa pa je z glavo zadel po prostem strelu z leve strani igrišča. Točke so ostale v Lendavi, modri pa so potrdili visoke ambicije v letošnjem prvenstvu.

Franc Fridl: “Vedeli smo, da srečanje ne bo enostavno. Radomlje so dober nasprotnik, s slednjimi pa smo v minuli sezoni že imeli težave. Prvo srečanje je vedno težko in zelo pomembno je, da osvojiš točke. Prvi polčas nekako nismo bili najbolj v igri, veliko smo se lovili, a smo tekmo uspešno oddelali. Danes smo garali, fantje so dali vse od sebe in na koncu tudi zaslužena zmaga.”

Arpad Vaš: “Srečanje smo začeli v nekakšnem krču. Nasprotnik nas je dobro stisnil v prvih petnajstih minutah srečanja, ko smo nekako uspeli ujeti ritem in prevzeli pobudo. Za tem je pobudo znova prevzel nasprotnik, a smo si kljub temu uspeli ustvariti nekaj priložnosti, katerih pa nismo izkoristiti. prvi polčas je bil, pošteno, brez zadetkov. Menim, da so gledalci videli lep, živahen nogomet, na koncu pa smo z nekaj sreče izkoristili priložnost in povedli za zmago.”

Nafta 1903 – Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)

1:0, Dino Cvrtila, 76.

FOTO: Gregor Čiček