FOTO: Nafta 1903 z devetimi zadetki in igralcem več odpravila kranjsko Zarico

Nafta 1903 je včeraj z devetimi zadetki in igralcem več šokirala povsem nemočno kranjsko Zarico. Z včerajšnjo zmago se je Nafta 1903 prebila na drugo mesto razpredelnice in ima točko več od prve zasledovalke, ptujske Drave.
Nafta 1903 je včeraj odigrala še drugo zaostalo srečanje, srečanje 21. kroga. V Lendavo se je tokrat odpravila ekipa Zarice iz Kranja, srečanje pa se je zaradi gorečega tovornega vozila na avtocesti v Lendavi začelo s polurno zamudo. Štirinajstouvrščena ekipa je v devetdesetih minutah srečanja doživela hud poraz, saj so modro-beli goste porazili s kar devetimi zadetki, od sredine prvega polčasa pa so gosti igrali še z igralcem manj, saj zaradi poškodbe niso imeli zamenjave.

Modro-beli so včeraj na domačem terenu bili boljši v vseh segmentih igre. Prvi polčas so končali s kar štirimi zadetki. Prvi zadetek je padel že v šesti minuti, ko je uspešen bil Marko Roginić, naslednji zadetek pa je padel dvajset minut kasneje. Prispeval ga je Mateo Monjac. Leon Leuštek pretirano težkega dela ni imel, saj je rezultat na 3:0 popravil dve minuti kasneje, izid prvega polčasa pa je postavil strelec prvega zadetka, Roginić.

Gosti tudi v drugem polčasu niso bili kos razigrani Nafti 1903. Peti zadetek na srečanju je padel v 52. minuti, prispeval pa ga je Vinko Vedran. Dve minuti kasneje je bil znova uspešen Roginić, sedmi zadetek pa je prav tako čez dve minuti dosegel Stjepan Oštrek. 62. minuta je bila znova ravno pravšnja za zadetek Roginiča, srečanje pa je z devetim zadetkom v 74. minuti zaključil Vinko. Pri tem seveda velja omeniti še ogromno neizkoriščenih priložnosti modro-belih.

Video: Dajana Lebar

Nafta 1903 ima trenutno točko več od trenutno tretjeuvrščene Drave, kar trenutno Lendavčanom ne dopušča napak. Ker je manevrskega prostora malo oz. ga skoraj ni, bo potrebna posebna previdnost pri srečanjih tako doma kakor tudi v gosteh. Najbolj boleč poraz je bil prav gotovo sobotni. V primeru zmage bi četa Franca Fridla zagotovo dihala bistveno lažje, a te sreče sedaj nima. Naslednje srečanje se bo odvilo v soboto, 21. aprila, ko se ekipa Nafte 1903 odpravlja k ljubljanski Iliriji. Ta se nahaja na desetem mestu razpredelnice.

Pri tem velja omeniti še, da je rezultat včerajšnjega srečanja tudi najvišji rezultat dosežen v drugoligaškem tekmovanju. Do sedaj je za najvišji rezultat veljala zmaga Mure nad Veržejem v Veržeju in sicer z 0:8. Prav tako pa je Marko Roginić včeraj postal najboljši strelec lige, skupaj z nekdanjim Naftašem, sedaj Murašem, Lukom Bobičancem. Oba imata po 14 doseženih zadetkov.

Nafta 1903 – Zarica Kranj 9:0 (4:0)

Strelci: Roginić (6′, 30′, 54′, 62′), Monjac (26′), Leuštek (28′), Vinko (52′, 74′), Oštrek (56′)