FOTO: Nafta 1903 v prijateljskem obračunu Nedelišću nasula 7 zadetkov

V tretji pripravljalni tekmi so igralci tretjeligaša Nafte 1903 gostili moštvo iz Nedelišča (Hrvaška) in jim nasuli kar sedem zadetkov. Začetek prijateljskega obračuna sicer ni nakazoval na tako visok končni izid.

Gostje iz Nedelišča so se močno upirali le v prvem delu, ko se je igra odvijala na sredini igrišča. Lendavčani so hitro povedli in sicer že v 3 minuti. Po kotu z desne strani je po odbitku usnje v mrežo potisnil Monjac z kakih desetih metrov. V 8. minuti je sledila še priložnost Zelka, po podaji Dodleka pred vrata. V 11. minuti beležimo priložnost gostov, vratnico. V nadaljevanju je sledila enakovredna igra in priložnost gostov v 32. minuti ter strel Lukavečkega preko vrat iz 25. metrov. Na 2:0 so Lendavčani povišali v 35. minuti. Po nizkem predložku Dodleka, je pred vrata z močnim strelom Šeruga ugnal v drugo gostujočega vratarja. Po šolsko izvedenem protinapadu je v 42. minuti Zelko zadel za 3:0 ko se je sam znašel pred vrati gostov z leve strani.

V nadaljevanju sta oba trenerja zamenjala nekoliko igralcev. Prvi so zapretili v 48. minuti domači. Roginič se je sam znašel pred vrati, vendar je streljal preko vrat. Isti igralec je v 64. minuti po podaji Vinka iz desne strani pred vrata podaljšal žogo v mrežo gostov za 4:0. Nato beležimo dve priložnosti mladega Požgaja, ki pa je bil prekratek. Roginič je bil najvišji v skoku pred vrati po kotu z desne strani in povišal 5:0. Na 6:0 je izid kmalu za tem povišal Vinko, po podaji Roginiča. Končni izid srečanja je nato postavil Vinko v 90. minuti ko se je sam znašel pred vrati gostov.