FOTO: Nafta 1903 remizirala z devetouvrščenim prvoligašem, Aluminijem

Minulo soboto sta se v pripravljalni tekmi srečali članski ekipi NK Aluminij (prva slovenska nogometna liga) in tretjeligaše Nafta 1903. V športnem parku v Kidričevem so prisotni lahko videli dva zadetka. Za Nafto se je v drugem polčasu med strelce vpisal Mitja Novinič, za Aluminij pa izenačil Josip Zeba.

Nafta 1903 nadaljuje niz pripravljalnih srečanj. Modro-beli so se tokrat odpravili v Kidričevo, kjer jih je na tamkajšnji nogometni zelenici čakal prvoligaš, Aluminij. Igro so bolje začeli Lendavčani, a so domači hitro vrnili dva napada zapovrstjo in kar nekaj dela povzročili vratarju Valentiću. Že sicer pa do konca prvega polčasa ljubitelji okroglega usnja, razen igre med obema kazenskima prostoroma, niso videli ničesar omembe vrednega.

Nekoliko drugače je bilo v drugem polčasu, ki je bil tudi odločilen. Prvi zadetek je padel v 68. minuti, za katerega je poskrbel hitri Novinić in Nafto 1903 popeljal v vodstvo. Že prej je sicer poskušal zadeti Malešević, a se mu je priložnost izjalovila, ko je na pravem mestu bil vratar domačih. Že dobrih 12. minut kasneje, v 80. minuti, se je zatresla tudi mreža Nafte 1903. Vratarja modro-belih je uspešno premagal Zeba in s tem postavil končni rezultat srečanja.

Se pa je med drugim v minulih dneh Nafta 1903 še nekoliko okrepila. Tokrat so zabeležili nov prihod. V Nafto 1903 je namreč iz Hotize prestopil 1997. leta rojen Aljoša Kovač.

Foto: NK Aluminij