FOTO: Nafta 1903 povozila še Muro

Lendavska pravljica se nadaljuje, trdnjava modro-bele čete pa ostaja neosvojena. V 22. krogu tretjeligaškega plesa VZHOD, sta se v Lendavi pomerili ekipi lendavske Nafte 1903 in Mure iz Murske Sobote. Z golom razlike so tri točke ostale v Lendavi.

Prekmurski derbi je včeraj v Lendavo privabil nekaj več kot 1.000 nogometa željnih gledalcev, navijačev ali simpatizerjev lendavske Nafte in murskosoboške Mure. Ekipi, ki sta si do včerajšnjega srečanja bili neznanka, sta pokazali veliko mero enakovrednosti, domača Nafta 1903 pa je bila tista, ki je na terenu vidno dominirala in s pritiski nasprotnika dušila. To se je modro-beli četi seveda obrestovalo, saj to tri točke znova ostale v Lendavi, Nafta 1903 pase je precej približala mestu višje na prvenstveni lestvici.

Kot kaže je lendavska ekipa v tem trenutku v pravi bojni pripravljenosti, saj je do sedaj porazila ekipe, ki na lestvici kotirajo bistveno višje. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, a s pritiski na obeh straneh. Precej enakovredni ekipi sta sicer srečo poizkušali vsaka na nasprotni strani, a je v tretji minuti drugega polčasa uspelo prav Nafti 1903, natančneje Nikoli Tamašku. Slednji je po zadetku v 48. minuti sprožil pravo malo evforijo, tako med navijači kot gledalci.

Modro-bela enajsterica je svoja vrata skrbno čuvala, zahtevno delo pa je opravila tudi obramba, saj so napadalci Mure vedno znova in znova poizkušali, a neuspešno. Trdnjava je zdržala vse do konca tretje minute sodnikovega podaljška, ko je piščalka naznanila konec in vsesplošno veselje domačih v lendavskem Športnem parku se je lahko pričelo.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6279485828578261681?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]