FOTO: Nafta 1903 po včerajšnji zmagi na tretje mesto prvenstvene tabele

Nafta 1903 je včeraj pod reflektorji, v 15. krogu 2. slovenske nogometne lige znova pospravila pomembne tri točke in se iz petega povzpela na tretje mesto prvenstvene tabele. Varovanci Mariana Sluke so znova prikazali dober nogomet, vse oči pa so že uprte v sredino pokalno srečanje.
Drugoligaši bodo ta vikend sklenili prvo polovico prvenstva. Včerajšnjo soboto je bilo odigranih sedem srečanj petnajstega kroga druge državne lige, danes sledi zadnje in hkrati edino srečanje, ko se bosta pomerila Beltinci in Brda. Več kot odlično je 15. krog prvenstva zaključila lendavska Nafta 1903. Pod lendavskimi griči se je slednja v soju reflektorjev pomerila proti ekipi iz Radomelj in varno pospravila tri točke. Lendavčani so izjemno koncentracijo pokazali že v prvem delu srečanja, ko je padla večina zadetkov včerajšnjega obračuna, gosti pa modro-belega stroja, kljub več poizkusom, nikakor niso uspeli ustaviti.

Lendavčani so pred okrog 500 ljubitelji nogometa srečanje pričeli izjemno. Prvi zadetek na srečanju je padel v šestnajsti minuti, za katerega je bil odgovoren Alen Ploj, po tem, ko je gostujočega vratarja presenetil kar iz obrata. Proslavljanje lendavske publike se še ni do dobra poleglo, ko je že čez dve minuti bil uspešen Marko Malešević. Po tem, ko je že vse kazalo, da se bo prvi del srečanja zaključil z dvema zadetkoma v mreži gostov, je svoj lonček pristavil še Mihael Rebernik in za 3:0 zadel v 43. minuti, s čimer je lendavsko publiko popeljal v delirij. Lendavčani so se tako lahko varno odpravili v slačilnice.

Zanimiv, a ne toliko ploden je bil drugi del srečanja. Lendavčani so, kljub nekoliko manjši vnemi, napadali, nekajkrat pa so poizkušali tudi gosti. Drugi polčas bi lahko označili za precej enakovreden, kar se ekip tiče, a je posest žoge bila na strani domačih. Gosti so poizkušali nekoliko bolj grobo, kar pa se jim ni obrestovalo. Posebno gre tukaj spomniti na 69. minuto, ko je vratar domačih, Filip Lojen izven kazenskega prostora agresivno zaustavil enega izmed domačih igralcev in si prislužil neposredni rdeči karton. Gostujoči trener je Anžeta Piška kompenziral z rezervnim vratarjem Lenartom Cerarjem. Igralec manj in neizkušenost rezervnega vratarja je modro-belim v zadnjih sekundah srečanja, v 92. minuti, prinesla višanje rezultata na 4:0, ko je bil uspešen Jaka Bizjak, povsem na koncu pa je Cerar uspel ubraniti strel za skorajšnjih 5:0.

Nafta 1903 – Kalcer Radomlje 4:0 (3:0)

1:0, Alen Ploj, 16′
2:0, Marko Malešević, 18′
3:0, Mihael Rebernik, 43′
4:0, Jaka Bizjak, 92′

FOTO: Peter Škrilec