FOTO: Nafta 1903 po remiju v prvem krogu, v drugem žal poražena

Čeprav je v začetku drugega polčasa kazalo, da bo lendavska Nafta 1903 pod lendavskimi griči po remiju v prvem krogu v drugem dosegla težko pričakovano zmago, se žal želje domačih navijačev in simpatizerjev modro-belih niso uresničile. Gosti so usodo srečanja zapečatili v predzadnji minuti sodniškega podaljška.
Drugoligaši so, spomnimo, pred dobrim tednom zakorakali v novo sezono in z njimi seveda tudi lendavska Nafta 1903. V prvem krogu so Lendavčani remizirali proti ekipi iz Krškega, včerajšnje večerno srečanje pod reflektorji pa se je zaključilo še slabše, s porazom. Želja po zmagi je vsekakor bila velika, okrog 400 prisotnim gledalcem pa je vsaj dvakrat zastal dih ob neverjetno nesrečnih priložnostih, ko žoga ni in ni želela v gol, ko jo je prvič zaustavil okvir vrat in drugič sreča ali morda nerodnost gostujočega vratarja, centimeter pred golovo črto.

Gosti so sicer domačo enajsterico prvič šokirali že v 4. minuti, ko je napako Žana Kumra kaznoval Kristijan Šipek. Gostujoča ekipa je tako povedla z 1:0, s čimer so se pri Lendavčanih pričele porajati skrbi. Srečanje je potekalo skorajda do konca prvega polčasa, ko je v 39. minuti na svoj račun prišel Nermin Haljeta in ob rahli pomoči leve vratnice okroglo usnje poslal za hrbet Matica Čretnika. V drugem polčasu, natančneje v 48. minuti sledi maščevanje za hiter zadetek gostov v prvem polčasu in vodstvo domačih z 2:1, za katerega je poskrbel Marsel Stare.

Dobljani so prednost izničili še pred koncem 59. minute, ko je po novi napaki domače obrambe zadel Denis Petrovič. Ko se je že zdelo, da se bo zaključno dejanje kroga končalo z remijem, pa so varovanci Jerneja Javornika zadeli še tretjič. Po hitrem napadu je dolgo podajo v domači kazenski prostor sprejel Tristan Ciglar, izigral Rebernika in Dobu z drugoligaškim prvencem priigral zmago. Modro-beli so sicer v drugem polčasu prikazali slabšo igro kot v prvem delu, njihove oči pa so vsekakor že uprte proti obračunu na Ptuju prihajajočo soboto.

Nafta 1903 – Roltek Dob 2:3 (1:1)

0:1 Kristijan Šipek, 4′
1:1 Nermin Haljeta, 39′
2:1 Marsel Stare, 48′
2:2 Denis Petrovič, 59′
2:3 Tristan Ciglar, 92′

Gledalcev 400, sodniki: Lacković Marko (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomoč), Dedić Elmedin (2. pomoč)
Nafta 1903: Aljaž Cotman, Gergő Bolla, Nermin Haljeta, Dániel Szökrönyös, Dominik Drk, Mitja Novinič, Marsel Stare, Žan Kumer, Žiga Živko, Mihael Rebernik, Alen Korošec.
Roltek Dob: Matic Čretnik, Žiga Avbelj, Kristijan Šipek, Albert Račić, Nejc Levec, Jošt Pišek, Denis Petrovič, Dino Zenković, Matevž Križnik, Tadej Rems, Ivan Makovec.