Nafta 1903 opravila prvi trening, danes sledi odhod v Planico

Včerajšnji dopoldan je lendavska Nafta 1903 na igrišču z umetno travo ob DOŠ I Lendava opravila prvi trening. Prisotna je bila celotna ekipa s trenerjem Francem Fridlom, pomočnikom trenerja Simonom Sešlarjem ter trenerjem vratarjev, Aleksandrom Šeligo. Danes se modro-beli odpravljajo na priprave v Planico.
Tudi lendavski drugoligaš Nafta 1903, je z včerajšnjim dnem pričela letošnje priprave. Prvi trening so modro-beli opravili na igrišču z umetno travo ob DOŠ I Lendava. “Prvi trening, ki je bil predvsem uvajalne narave, smo med drugim izkoristili za pogovor kako naprej in kako delati v tem prvem delu priprav. Igralci so opravili predvsem ta osnovna testiranja, ki so jih opravili tudi pred odhodom na počitek, da imamo podatek, kaj se je dogajalo med premorom,” je dejal Sešlar.

Članska ekipa Nafte 1903 danes odhaja na štiridnevne priprave v Planico, v tamkajšnji nordijski center. Tam bodo bivali vse do petka, ko se bodo vrnili v lendavski hram nogometa. “Program za celi teden je splaniran, delali bomo predvsem na aerobni moči, na izboljšanju kapacitete pljuč v povezavi z vadbo v fitnesu in v dvorani. Ekipa se bo udeležila tudi teka na smučeh, ki bo za marsikoga nekaj povsem novega, a verjamem, da bo dobro, zabavno in združeno koristnega s prijetnim,” je še dejal Sešlar.

Sešlarja smo povprašali tudi o delu v Lendavi. Modro-belim se je ta pridružil v začetku decembra in je, kot pravi, zadovoljen. “Meni osebno je pomembno da se počutim dobro, in v Lendavi se počutim dobro. Počutim se skorajda kot v domačem okolju, kar mi je zelo všeč, všeč pa mi je tudi da je klub organiziran, da so zadeve urejene in da se lahko resnično posvetimo tistemu, zaradi česar smo tu, delu na igrišču. Ne vidim razloga, da ne bi tako ostalo še v prihodnje,” je zaključil Sešlar.

Na uvodnem treningu sta bila tudi dva novinca, ki sta še jeseni nosila dres ptujske Drave. Uvodnega treninga Lendavčanov sta se udeležila Jaka Bizjak, drugi strelec Ptujčanov z desetimi zadetki in Rok Pirtovšek, ki sta od včeraj tudi prvi uradni dve okrepitvi. Več tukaj >>