FOTO: Nafta 1903 – Odranci: Srečanje odločeno v sedmi minuti

Včerajšnjega obračuna 22. kroga 3. SNL -Vzhod, ko sta se v Športnem parku v Lendavi pomerila domača Nafta 1903 in gosti iz Odrancev, bi se le stežka dalo opisati z besedami. Srečanje polno priložnosti na obeh straneh je bilo tokrat v prid Odrancem.

Modro-bela enajsterica je včeraj občutila poraz na domačem terenu, torej na terenu, na katerem varovanci Franca Fridla načeloma zmagujejo, ali v najslabšem vsaj remizirajo. Srečanje proti Odrancem je bilo odločeno že v sedmi minuti, ko je lendavsko mrežo zatresel Patrik Raduha, srečanje pa bo v spominu ostalo po nedosojeni enajstmetrovki, po nasilni ustavitvi Zelka v kazenskem prostoru že pred zadetkom gostov.

Prav nedosojena enajstmetrovka v samem začetku srečanja bi lahko bila povod za padec zbranosti in natančnosti modro-belih, svoje pa je dodal še glavni sodnik Aleksandar Matković z nekaterimi spornimi odločitvami in nedosojenimi prekrški. Še posebej je potrebno izpostaviti priložnosti modro-belih, katerih je bilo na tokratnem srečanju nedvomno veliko, v večini primerov pa je -ali odlično posredoval gostujoči vratar Florijan Raduha, ali pa je žogo ustavila prečka, nesreča, ali za las previsoka žoga.

Vidno oslabljena je bila modro-bela obramba, svojega dela ravno najbolje niso opravljali igralci v sredini, med tem, ko napadalci kot edini še funkcionalni element včerajšnje ekipe srečanja (logično) niso mogli odločiti sami. Kljub trudu domače enajsterice je tokrat sreča bila na strani gostov, ki so se v domači hram nogometa vrnili s tremi točkami. Lendavčani se naslednjo nedeljo odpravljajo k ekipi Grada na Goričkem, kjer bodo (upajmo) dosegli novo zmago, ki bo kot balzam na rane včerajšnjega srečanja.

Nafta 1903 – Odranci 0:1 (0:1)

0:1, 7 min., Patrik Raduha