FOTO: Nafta 1903 na petek 13. visoko porazila ptujsko Dravo

Nafta 1903 je včeraj še enkrat pokazala, kdo je gospodar na lendavskem igrišču. Drugouvrščeno ptujsko Dravo je lendavska enajsterica premagala s kar 4:1 in se po zelo gledljivem nogometu veselila novih treh točk.
Pred okrog 450 gledalci je lendavska Nafta 1903 na krilih Vinka in Roginiča včeraj zvečer zmlela nasprotnika. Modro-beli so bili boljši v vseh segmentih igre in dokazali, da je lendavska trdnjava resnično neosvojljiva. Seveda pri tem uspehu velja omeniti vratarja Raduho, ki je včeraj zvečer več kot odlično opravil svoje delo. Lendavčani se tako zasluženo veselijo novih treh točk, trenutno pa jih imajo na lestvici 20.

Obe ekipi sta od prve minute naprej igrali napadalno igro, v kateri so hitro po začetnem žvižgu pričeli dominirati Lendavčani. Ti nasprotniku niso pustili dihati, a so si Ptujčani kljub temu ustvarili nekaj lepih priložnosti. Prvi zadetek za modro-bele bi se lahko zgodil v 36. minuti, ko je gostujočemu vratarju žoga skorajda ušla iz rok, a jo je ta le nekako uspel zadržati izven golove črte. Na resničen prvi zadetek ni bilo potrebno čakati dolgo. Ta se je zgodil v 40. minuti, ko je Vinko žogo gostujočemu vratarju mojstrsko popeljal čez glavo v mrežo.

1:0 je bil rezultat prvega polčasa. V drugem polčasu je poleg Vinka, na svoj račun prišel še Roginić. Slednji je bil uspešen v 52. minuti in rezultat povišal na 2:0. V 56. minuti je glavni sodnik Vivod dosodil enajstmetrovko gostom, po tem, ko je en izmed gostujočih igralcev bil nepravilno zaustavljen v kazenskem prostoru. Enajstmetrovko je Nastja Čeh v 57. minuti uspešno izvršil in rezultat znižal na 2:1.

Modro-beli seveda niso dolgo oklevali. Dve minuti kasneje je znova Vinko bil tisti, ki je zatresel mrežo gostov in rezultat povišal na 3:1. Gosti so po omenjenem zadetku imeli vsaj tri lepe priložnosti, a se je venomer odlično izkazal vratar Raduha. Končni rezultat srečanja je postavil (znova) Roginić in sicer v 81. minuti, ko je zadel za 4:1.

Franc Fridl, trener Nafte 1903: “Za nami je fenomenalno srečanje pred domačimi navijači. Super vzdušje in izvrstna zmaga, ki bo sigurno dala zagon tudi za naprej. Ob tem seveda čestitam tudi Dravi za izvrstno igro. V ključnih situacijah smo imeli nekoliko sreče in fenomenalnega vratarja in na koncu zaslužena zmaga.” In o Vedranu Vinku? “Vinko je bil v določenih težavah, nekako smo te skupaj uspeli prebroditi in sedaj je spet pravi,” še pove Fridl.

“Že celoten teden sem nekako čutil nekakšno pozitivno energijo. Vsi smo čutili, da tega srečanja ne moremo izgubiti, tako da ta rezultat po mojem mnenju niti ni presenečenje. Vračam se na stara pota, to me veseli, seveda pa je na prvem mestu ekipa in o tem rezultatu proti Dravi se bomo še dolgo pogovarjali,” pa pove Petišovčan, Vedran Vinko.

Nafta 1903 – Drava 4:1 (0:1)

1:0 – Vedran Vinko, 40.
2:0 – Marko Roginić, 52.
2:1 – Nastja Čeh, 57. (11m)
3:1 – Vedran Vinko 59.
4:1 – Marko Roginić, 81.