FOTO: Nafta 1903 na domačem terenu do zmage nad prvouvrščenimi Radomljami

Radomljani, ki so se pred srečanjem z Nafto 1903 že spogledovali s prvo državno ligo, bodo na naslov prvaka v drugi državni ligi še nekoliko počakati. Lendavska Nafta 1903 je namreč goste minulo soboto zvečer poslala domov sklonjenih glav, edini zadetek pa je bil dosežen iz enajstmetrovke.
Lendavska Nafta 1903 je v derbiju kroga minulo soboto odpravila vodilne Radomlje z zadetkom iz enajstih metrov. Če so se gosti še pred srečanjem spogledovali z prvo državno ligo in z naslovom prvaka, pa so po srečanju uvideli, da bo za to potrebno še nekoliko počakati. Rumeno-črni so v Lendavi doživeli prvi poraz po drugem krogu prvenstva, ko so izgubili Šmarčani, srečanje v Lendavi je odločil strel z bele točke. Vilibald Vuco je po predložku z leve strani igrišča nespretno igral z roko, odgovornost je prevzel Stjepan Oštrek in Davida Šugića matiral z močnim udarcem v desni kot. Na drugi strani se je z nekaj izrednimi posredovanji izkazal Florijan Raduha.

Nafta 1903 – Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)

1:0, Stjepan Oštrek, 62. min (11m)

Nafta 1903: Raduha Florijan, Živko Žiga, Židan Tim, Körmendi Kevin, Vinko Vedran, Haljeta Nermin, Oštrek Stjepan, Pirtovšek Tadej, Drk Dominik, Bizjak Jaka, Szabó Bence. Rezervni igralci: Kisovec Ožbej, Pozsgai Lucian, Rebernik Mihael, Fekete Dániel, Magdič Lukas
Rumeni Kartoni: Tim Židan, Kevin Körmendi, Rok Jazbec, Vilibald Vuco, Nermin Haljeta, Tadej Pirtovšek


FOTO: Aleš Cipot/Fotolens.si