FOTO: Nafta 1903 klonila v Turnišču

Prvouvrščena Nafta 1903 je včeraj, v 17. krogu 3. SNL -Vzhod izgubila proti Turnišču. Ekipa iz sredine razpredelnice je trenutno vodilno ekipo ugnala z zgolj zadetkom, Lendavčani pa sicer niso prikazali slabe igre, a jim jo je nekoliko zagodel nesrečni Valentić.

Okrog 400 ljubiteljev nogometa je na nogometnem igrišču v Turnišču spremljalo dvoboj prvouvrščene ekipe iz Lendave in domače ekipe iz sredine lestvice. Izjemno razpoloženi vratar domačih, Damjan Lebar, je včeraj kar nekajkrat reševal skorajda nerešljivo, Lendavčani pa kljub dobri igri nekako niso uspeli ujeti izjemno motiviranih domačinov, niti v drugem polčasu, ko so modro-beli bili še za odtenek boljši.

Turniščani so prvič zapretili že v tretji minuti, ko je lendavska vrata napadel Francoar Alves. Žogo je Valentić ustavil, ustavil pa jo je tudi nekoliko kasneje, ko je v napad krenil Denis Horvat. Kmalu za tem je prišla tista 12. minuta, ko so navijači iz Lendave obnemeli. Lendavski branilec vrat Valentić je nekoliko nerodno žogo poslal iz vratarjevega prostora, ko je ta pristala med nogami Mitje Šemna, ta pa jo je uspešno poslal v mrežo gostov.

Trener modro-belih je bil sicer v prvem polčasu vidno razočaran pa tudi razburjen nad glavnim delilcem pravice, Alešom Fridlom.

Nafta 1903 je v drugem polčasu igrala za odtenek bolje, pritiskala na vrata domačih, a se je vedno znova izkazal domači vratar. Turnišče bi sicer še vsaj enkrat lahko poskrbelo za zadetek, ko je v sredini drugega polčasa Šemna v kazenskem prostoru na tla zrušil obrambni igralec Nafte, a je piščalka glavnega sodnika ostala tiho.

Zmaga je torej ostala v Turnišču, Lendavčani pa so se domov odpravili praznih rok. Ekipa Nafte 1903 je v Turnišču doživela že drugi poraz v tej sezoni. Prvega je, spomnimo, doživela v Veliki Polani, ko je Polana slavila s 3:2. V kolikor bo Murskosoboška Mura danes doma premagala prav Polano, se bo zavihtela na prvo mesto, saj ima boljšo gol razliko.

NK Turnišče – NK Nafta 1903 – 1:0 (1:0)

1:0, Mitja Šemen, (12. minuta)

Turnišče: Lebar, Recek, Lutar, Jakšič, Koren, Horvat, Šemen (Lörinc, 76), Koznicov (Gregorec, 65), Podgorelec, Pavel, Alves (Tigeli, 91). Trener: Marjan Rajbar.
Nafta 1903: Valentić, Dodlek, Šeruga, Stošić, Zeljko, Ilić (Zagorec, 60), Vöröš, Cekovski (Novinič, 57), Monjac (Roginić), Marciuš, Vinko. Trener: Slobodan Djurić.

Foto: Gregor Čiček