VIDEO, FOTO: Nafta 1903 klonila pod pritiskom Polane

Na nogometnem igrišču v Veliki Polani se je včeraj odvijalo srečanje 13. kroga 3. SNL -Vzhod, v katerem sta se pomerili ekipi domače Polane in Nafte 1903. Domači so tokrat bili boljši in Lendavčanom prizadejali prvi poraz v jesenskem delu prvenstva.

V sončnem, a hladnem vremenu sta se na nogometni zelenici v Veliki Polani pomerili ekipi domače Polane in gosti, Nafta 1903 iz Lendave. Srečanje se je pričelo precej mirno, kot prva pa je zadela lendavska Nafta 1903, za tem pa so zadetki, tudi v drugem polčasu, padali kot za stavo. V celotnem nogometnem srečanju je padlo kar pet zadetkov, zmago pa so naposled slavili domači, za kar je bil delno odgovoren tudi lendavski vratar, Valentić.

Prvi zadetek je padel v 14. minuti. Zanj je poskrbel igralec Nafte 1903, Vedran Vinko. Po tem, ko so vsi že mislili, da je to tudi rezultat prvega polčasa, je v 38. minuti za izenačenje poskrbel Samo Žalik. Vratar modro belih, Valentić, je bil ob poslani žogi proti golu povsem nemočen, po tem, ko je gol zapustil in Žaliku omogočil praktično prosti strel v mrežo Nafte 1903. S tem je Žalik poskrbel za končni rezultat prvega polčasa.

Nekoliko več zadetkov so gledalci videli v drugem polčasu, videli pa so tudi bistveno slabšo igro gostov. Za zvišanje rezultata in vodstvo domačih je v 66. minuti poskrbel Rok Vori, a je zgolj tri minute kasneje Vinko Vedran mojstrsko izenačil na 2:2. Pravi šok so navijači Nafte 1903 doživeli čez dobrih dvajset sekund, ko je iz protinapada za zvišanje rezultata, po vnovični napaki Valentića, poskrbel Matej Škafar.

Nafta 1903 se je sicer trudila izenačiti ali rezultat obrniti v svojo korist, a žoga ni in ni hotela v vrata domače ekipe. Uspešen je nekajkrat bil tudi domači vratar Gašper Šaruga, ki je vsaj štirikrat uspešno ubranil domačo mrežo. Za Lendavčani je tako prvi poraz, a se kljub temu nahajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice, Beltinci pa so remizirali s Čardo in tako ostajajo na drugem mestu, tik pod Nafto 1903 z dvema točkama manj.

Nafto 1903 v naslednjem in tudi zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva čaka borba v Ljutomeru.

NK Polana – Nafta 1903 3:2 (1:1)