FOTO: Nafta 1903, kljub dobri igri nasprotnikov, vknjižila tri točke

S tekmama v Kranju in Lendavi se je pričel 14. krog 2. SNL. Triglav je premagal tretje Ravenčane, Nafta pa je na domači zelenici dobila prekmurski derbi z Beltinci. Danes se bosta v severnoprimorskem spopadu udarila Primorje in Gorica.
Lendavčani so se pred okrog 900 gledalci veselili tesne zmage nad sosedi iz Beltincev. Po prvem polčasu, ki ni ponudil veliko pravih priložnosti, je odločitev o zmagovalcu padla v 52. minuti. Erik Nemeth je poslal dolgo žogo v napad, David Zana je žogo z glavo preusmeril v prazen prostor, Nermin Haljeta je bil hitrejši od gostujočih branilcev, Domna Zvera pa je premagal s strelom v spodnji desni kot. Najlepšo priložnost Beltinčanov za izenačenje je zapravil Aljaž Antolin, ki je po povratni podaji Chrisa Cenerja streljal v dobro postavljenega Marka Galošija, Nafta 1903 pa je imela še nekaj obetavnih priložnosti. Mihael Rebernik je zadel okvir gola, Zver pa je deset minut pred koncem tekme odbil še en poskus Haljete.

Dejan Dončić, trener NK Nafta: “Vedel sem, da nas čaka čvrsta tekma. Beltinci so bili neporaženi na šestih zaporednih tekmah, igrajo pa zelo čvrsto in odgovorno. Na to smo se dobro pripravili, vselej pa želimo igrati tisto, kar hočemo. Zadovoljen sem s potekom tekme, rezultat pa bi lahko bil še višji, čeprav so tudi Beltinci imeli eno ali dve situaciji za izenačenje. Derbi je bil zanimiv tudi gledalce.”

Patrik Raduha, kapetan ND Beltinci: “Tudi prvi polčas ni bil slab, v prvih 25 minutah srečanja smo imeli vse pod nadzorom. Žoga je dobro tekla, lepo smo krožili z njo. Nafta je nato prevzela pobudo, malo smo padli in se lovili, na srečo pa se je polčas končal z začetnim izidom. Na našo žalost je Haljeta zadel v drugem polčasu, po dolgi podaji smo dovolili skok, ki bi ga lahko preprečili. Po vodstvu smo prevzeli pobudo, imeli smo dve lepi priložnosti. Mislim, da smo si glede na prikazano zaslužili več kot poraz, a na koncu štejejo zadetki.”

Nafta 1903 – Beltinci 1:0 (0:0)

Gledalcev: 900, sodniki: Halilović Denis (glavni sodnik), Flajšman Jernej (1. pomoč), Burjan Aleksander (2. pomoč)
Strelci: Nermin Haljeta (52.)
Rumeni kartoni: Luka Pihler, Dominik Drk, Dániel Szökrönyös

Tekst: NZS.si