FOTO: Nafta 1903 – Duna Aszfalt TVSE 1:3

Nafta 1903 se je včeraj v lendavskem Športnem parku v prijateljskem obračunu pomerila proti ekipi Duna Aszfalt TVSE. Gre za madžarskega drugoligaša, ki pa je ekipo Nafte 1903 premagal s tremi zadetki.
Včerajšnji pozni popoldan se je v lendavskem hramu nogometa odvijal prijateljski obračun med lendavsko Nafto 1903 in (novopečenim) drugoligašem iz Madžarske, ekipo Duna Aszfalt TVSE. Ekipi sta se v prvem polčasu razšli z remijem (1:1), gledalci, bilo jih je 90, pa v prvem polčasu niso videli prav veliko priložnosti. Slika je bila povsem drugačna v drugem polčasu, ko so Madžari precej uspešno pritiskali na vrata Lendavčanov in si s tem prislužili zmago. Prvi so zadeli gosti, a so Lendavčani nekaj minut kasneje izenačili. Za domače je za izenačenje zadel novinec Rudonja in sicer v 31. minuti, za tem pa so mrežo tresli le še gosti.

Na srečanju poprej premagali Nagykanizso

V pripravljalnem srečanju pred včerajšnjim prijateljskim obračunom so se modo-beli odpravili v Nagykanizso. Tam so domače novince, ki tekmujejo v tretji državni ligi ugnali z 3:2. Lendavski strateg Fridl je tam dal možnost prav vsem igralcem, tako, da so modro-beli nastopili v dveh postavah. Srečanja se tam ni udeležil takrat rahlo poškodovani Novinić. Lendavčani so bili v prvem delu boljši nasprotnik in diktirali potek igre, pa čeprav so gostitelji po prvem delu vodili z 2:1. V drugem delu so Lendavčani najprej izenačili, Roginić pa je bil tisti, ki je tik pred koncem rezultat popravil v korist Lendavčanov.