FOTO: Nafta 1903 dobila prvi pokalni obračun

V lendavskem Športnem parku se je včerajšnji popoldan odvijal obračun domače Nafte 1903 in gostov iz Ankarna. Ankarančani so se prvih nekaj minut srečanja dobro borili, a je modro-beli stroj kmalu za tem postal boljši, hitrejši in močnejši ter naposled slavil zmago z 2:1.
Včeraj ob 16.00 uri se je začel večji del pokalnih srečanj. V torek sta svoje moči že merila nogometna kluba Turnišče in Krško, kjer je Turniščanom popolnoma spodletelo, včeraj pa se je lendavska Nafta 1903 pomerila proti nasprotniku iz Ankarana in okusila slast zmage. Čeprav sta se ekipi razšli z minimalnim rezultatom, po končanem obračunu je glavni sodnik namreč srečanje registriral z 2:1, pa je lendavska enajsterica prikazala dobro igro in zasluženo zmagala.

Ekipi se bosta sicer še srečali, pa ne v pokalnem, temveč v drugoligaškem prvenstvu. V prvem polčasu so modro-beli narekovali tempo igre, imeli praktično vso posest žoge, a so nekoliko maj sreče imeli pri realizaciji svojih želja. Okroglo usnje nikakor ni in ni želelo zatresti mrežo nasprotnika, srečanje pa se je bolj ali manj odvijalo na strani gostov. Lendavski strateg Fridl je na omenjenem srečanju dal priložnost igralcem, ki sicer na zelenici niso ravno najbolj pogosto, a so se izkazali.

Kljub boljši igri, pa so v peti minuti drugega polčasa povedli gostje. Po nesporazumu Šeruge in Valentiča se je do žoge dokopal Jao Pedro Menegusso in z nizkim strelom z leve strani zadel v polno. V 61. minuti je Arpad Vaš bil tisti, ki je izenačil in sicer iz bele točke. Gostujoči obrambni igralci so namreč na levi strani znotraj kazenskega prostora podrli Zelka, na kar je sodnik Vivod dosodil najstrožjo kazen. Po tem strelu bi lahko modro-beli še nekajkrat zvišali rezultat, a neuspešno.

Končni izid srečanja je postavil Grabant, po domiselni napadalni akciji iz šolsko izvedenega protinapada v 80. minuti. Sodnik Vivod je kmalu za tem, natančneje v 83. minuti dosodil kazenski strel za goste, po igri z roko enega izmed domačih obrambnih igralcev. Nasprotnik v streljanju iz enajstih metrov ni bil uspešen, srečanje pa se je kmalu za tem končalo v korist domače ekipe. Lendavčani so se tako uvrstili v drugi krog pokalnega tekmovanja.

Zadetek za 1:1 (11m)

Nafta 1903 – ankaran Postojna 2:1

0:1 – Joao Pedro Menegusso, 50. min
1:1 – Arpad Vaš, 61. min (11m)
2:1 – Bence Grabant, 80. min