Nafta 1903 do nove zmage, tokrat v gosteh

Po drugoligaški lestvici počasi a zanesljivo pleza lendavska Nafta 1903, ki (zaenkrat) niza zmago za zmago. Nove tri točke so tokrat v Lendavo šle po gostovanju v Brežicah, kjer je lendavska ekipa tamkajšnjo enajsterico premagala z rezultatom 3:2.
Modro-beli so neporaženi v zadnjih štirih krogih. Tokrat so premagali še Brežičane in si zagotovili nove tri točke ter zanesljivo približanje tretjemu mestu, od katerega so (trenutno) oddaljeni zgolj točko. Le eno več imajo Radomljani, ki pa so v minulem krogu izgubili proti Dobu.

Nedeljsko srečanje so modro-beli začeli več kot odlično. Že od prvega sodniškega žvižga so imeli pobudo za žogo in domačim praktično niso dovolili dihati. To so kar hitro, natančneje v 9. minuti, kronali z zadetkom in vodstvom z 0:1. Strelec zadetka je bil Vedran Vinko, ki je že pred srečanjem povedal, da šteje samo zmaga.

Tudi po prvem zadetku lendavska zasedba ni popuščala in je domači ekipi povzročala ne malo težav. Predvsem domača obramba je bila tista, ki je bila najbolj izpostavljena, saj so Lendavčani skušali izkoristiti vse možnosti, ki so jim bile na voljo. In prav to se je obrestovalo. v 32. minuti je sledilo višanje rezultata na 0:2, za katerega je bil odgovoren Mitja Novinić.

Nafta 1903 v drugem polčasu z veliko priložnostmi, a z nekoliko manj sreče

V drugem polčasu pa so gledalci videli povsem obratno sliko prvega. Nafta 1903 je v igri precej padla, a si je čez celoten polčas kljub temu ustvarila veliko priložnosti. Domača ekipa pa je tokrat bila tista, ki je začela nevarno pritiskati na vrata modro-belih. Tokrat se jim je to tudi obrestovalo, kljub nenehnim poizkusom Nafte 1903, saj so zadetek za 1:2 dosegli v 62. minuti. Prispeval ga je David Bučar. Petnajst minut kasneje so domači goste znova kaznovali, saj je Ivan Petrović zabil za izenačenje.

Nogometaši Nafte 1903 so praktično zapravili lepo vodstvo iz prvega polčasa, pobudo za žogo pa so tokrat imeli domači. Za nove tri točke je bilo potrebno mrežo domačih zatresti še vsaj enkrat, a to modro-belim kljub trudu nekako ni najbolje uspevalo. Edina konkretna priložnost, ki bi jo bilo vredno izkoristiti se je pokazala v 91. minuti, Vedran Vinko pa je bil tisti, ki jo je in rezultat tik pred koncem popravil na 2:3.

Brežice Terme Čatež – Nafta 1903 2:3 (0:2)

0:1, Vinko, 9.
0:2, Novinič, 32.
1:2, Bučar, 62.
2:2, Petrović, 77.
2:3, Vinko, 91.