FOTO: Na Petišovskem ovalu trening opravil Matej Žagar

Minuli petkov popoldan je na spidvej stadionu v Petišovcih dvourni trening opravil odličen slovenski spidvejist, Matej Žagar. Žagarja sicer na Petišovce vežejo posebni spomini, saj je ta prav tukaj pričel svojo spidvejsko kariero.
Minuli petkov popoldan je spidvejišče v Petišovcih obiskal Matej Žagar, uspešni slovenski spidvejist, doma iz Ljubljane. Ta je v Petišovcih opravil dvourni trening in bil s treningom zadovoljen. “V Lendavo, kamor se sicer zelo rad vračam, sem se lahko odpravil le danes, saj druge priložnosti za obisk nisem imel. Tako sem tudi tukaj lahko nekaj časa izkoristil za skok na motor, saj trenutno nimam tekmovanj. Speedway teamu Lendava se za priložnost zelo zahvaljujem.”

“Na Lendavo me vežejo posebni spomini. Tukaj sem opravil svojo sploh prvo dirko v karieri, tukaj sem opravil tudi že veliko treningov. Turistična zveza Lendava vabi je tudi moj sponzor iz tukajšnjega območja, za kar se jim lepo zahvaljujem,” je zaključil Žagar.

Žagar je osvojil vse naslove slovenskega prvaka v spidveju od vključno leta 2002. V letih 2004 in 2008 je osvojil naslova evropskega prvaka, leta 2003 naslov evropskega klubskega prvaka, leta 2002 pa naslov evropskega mladinskega prvaka do 19 let. V sezonah 2006 in 2007 je nastopal na Grand Prix dirkah elitnega razreda. Prve stopničke je dosegel s tretjim mestom v Krškem leta 2005, leto za tem pa je bil drugi v Pragi in tretji v Wrocławu. Svoj največji uspeh je dosegel v 17. maja 2014 na tretji dirki sezone SP 2014, ko je v mestu Tampere na Finskem osvojil VN Finske 2014.