FOTO: Na obisku v Prekmurju se je mudil Miklós Soltész, državni sekretar za cerkvene in narodnostne odnose na Madžarskem

Predvčerajšnjim je narodnostno mešano območje Prekmurja obiskal Miklós Soltész, državni sekretar za cerkvene in narodnostne odnose. Na sedežu Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (PMSNS) so ga sprejeli dr. Gyula Földes generalni konzul, Ferenc Horváth predsednik Sveta PMSNS, Zsuzsanna Bači podpredsednica Sveta PMSNS in Monika Šimon članica Sveta PMSNS.
Državni sekretar je celotno popoldne posvetil obisku cerkvenih vodij in predstavnikov pomurskih Madžarov. V Župniji sv. Jakoba v Dobrovniku se je srečal z župnikom Simonom Štihcem, v Motvarjevcih z Gézo Kócanom, predsednikom Reformatorske krščanske cerkve Slovenije, v Lendavi z evangeličanskim škofom Leonom Novakom, z inšpektorjem Bojanom Prosičem, z duhovnikom Mitjo Andrejekom in z inšpektorko Gabriello Utroša Bence. V Župniji Lendava se je Soltész srečal s člani pastoralnega sveta. Delegaciji se je v Župniji Lendava in pri sveti maši pridružila še veleposlanica Edit Bátorfi Szilágyi.

Vir in foto: PMSNS