FOTO: Na Goričkem so se včeraj borili s kar dvema požaroma

Včerajšnji dan so na Goričkem kar dvakrat intervenirali gasilci. Prvič se je to zgodilo nekaj minut pred pol drugo uro zjutraj, drugič pa nekaj minut pred pol četrto popoldan. Prvič je šlo za dimniški požar, drugič pa za velik požar gospodarskega poslopja.
Najprej intervenirali v Dolencih, občina Šalovci

Včerajšnji dan so prvi intervenirali gasilci PGD Dolenci. Ti so nekaj minut pred pol drugo uro zjutraj prejeli poziv, da je v naselju Dolenci, v občini Šalovci, požar. Ob prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da je zaradi pregretega kamina pričela tleti lesena stena v stanovanjski hiši. “Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v starejši hiši, kjer so lesene stene in kaminsko-lončena peč prišlo do pregretja in posledično tlenja v leseni steni.

Ženska, ki se je ponoči zbudila, je začutila dim in na kraj poklicala gasilce, ki so pogasili začetno tlenje in odprli leseno steno. Zaradi vdihavanja dima je bilo na pregled v Splošno bolnišnico Murska Sobota odpeljanih pet otrok in ženska, kjer je bilo ugotovljeno, da so vse osebe utrpele lahke telesne poškodbe in sicer blažjo zastrupitev z dimom. Tuja krivda je izključena, materialne škode pa je za okrog 5000 evrov,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Mati je v starejši a prenovljeni hiši bivala s svojimi petimi otroki. Ti so v bistvu bili na počitnicah, ki pa se niso končale tako kot so načrtovali. Vse kaže, da bi lahko zaradi dotrajanega dimnika zagorelo po vsej hiši, če ne bi bili gasilci pravočasno posredovali. 

Ob pol štirih popoldan zagorelo 200 kvadratnih metrov ostrešja

Včeraj, ob 15.26 uri so na pomoč odhiteli še gasilci iz Kuzme, ki so ob pomoči sosednjih gasilskih društev več ur gasili ostrešje gospodarskega poslopja. Neuradno je zagorelo v hlevu, kjer se je nahajalo okrog 150 bal slame, požar pa se je razširil še na ostrešje. Ob začetku požara je bilo v hlevu po pričevanju očividcev okoli 70 glav živine, nekaj so je uspeli rešiti, nekaj jih je ostalo ujetih. V Gornjih Slavečih ni hidrantnega sistema, zato se morajo gasilci s cisternami voziti po vodo za gašenje.

“Ob 15.30 uri smo bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v Gornjih Slavečih v občini Kuzma. Po prvih zbranih podatkih je zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja, v velikosti približno 200 kvadratnih metrov. Gasilci so požar pogasili in iz zgornje etaže odstranjujejo bale sena. Ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji bodo policisti opravili ogled kraja in poskušali ugotoviti vzrok požara ter nastalo materialno škodo,” so sporočili iz PU Murska Sobota.