FOTO: Na “Dvojki” se je odvil že 47. literarni večer

Včerajšnji pozni popoldan se je na “Dvojki” odvil že 47. literarni večer. Svoja dela je predstavilo 10 ustvarjalcev, vodja Danijela Hozjan pa je dejala, da bodo po petdesetem izvedenem literarnem večeru vsa dela zbrali v zbornik.
Včeraj, od 18.00 ure naprej se je na “Dvojki” odvijal že 47. literarni večer. Organizator literarnih večerov je Zveza kulturnih društev Lendava, predsednica katerega, Danijela Hozjan je napovedala, da bo po 50. izvedenem literarnem večeru izdan zbornik besedil vseh ustvarjalcev. Tema srečanja včerajšnjega literarnega večera so bile Prekmurje v srcu, moje Prekmurje, grda laž in skeč.

Po uvodnem pozdravu je sledila predstavitev zgodbe, pesmi, proze in dramskih besedil. Takoj na začetku literarnega večera je Pavla Vida iz Čentibe predstavila dve pravljici v slovenskem jeziku, ki jih je napisala za svojo vnukinjo, od teh je bila ena v prekmurskem narečju, saj je Pavla kar 38 let živela v Črenšovcih.

V včerajšnjem literarnem večeru je sodelovalo 10 ustvarjalcev: Lidija Alt se je predstavila z deli Na krilih ptice, Prekmurska ravnica zemlja domača. Olga Paušič je napisala kratko veseloigro z naslovom “Klub kuponček,” zanimivo besedilo pa so brale Olga Paušič, Jasna Bači in Lilijana Jeza. Rade Bakračević je prispeval besedilo “Prekomurju dugujemo zahvalnost,” Judita Zagorec Csuka besedilo v madžarščini “Ha elégek,” Franc Koren pa je prispeval “Tisto jutro,” “Domov” in “Rad bi bil google.”

Janja Magdič, dobitnica občinske nagrade na minuli občinski prireditvi ob osrednjem državnem kulturnem prazniku je prebrala svoje delo “Prekmurec,” Olga Majcen pa “Lepo je v Prekmurje zaiti.” Danijela Hozjan je prebrala svoje delo z naslovom “Moje Prekmurje” v prekmurskem narečju, Slavica Zver “Moje otroštvo ob reki Müjri” in Tatjana Bogran “Moje Prekmurje.”