FOTO: Na DSŠL zaključili dneve dejavnosti

Na Dvojezični srednji šoli Lendava so med 20. in 25.4.2017 organizirali dneve dejavnosti z različnimi aktivnostmi dijakov. Ob minulem dnevu zemlje so dijaki solidarnostno tekli, drugi dogodek pa je bila predstavitev končnega izdelka oziroma ideje, ki se bo porodila v naključno sestavljenih timih dijakov DSŠ.

Prvi dogodek je bil  Svetovni dan Zemlje, ki ga so ga počastili minuli ponedeljek, 6. in 7. učno uro (11. 55–13. 30) z izvedbo aktivnosti Tek podnebne solidarnosti, ko so dijaki tekli iz solidarnosti do ljudi v revnih državah, predvsem v Afriki, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. S pretečenimi kilometri se že od šolskega leta 2011/2012 pod okriljem Karitasa gradijo okoli planeta Zemlje krogi solidarnosti. Letos je lendavska srednja šola v tem teku sodelovala prvič. Vsak dijak je tekel zaradi lastnega namena, ki ga je imel napisanega na oblečeni majici. Pretečena pot dijakov se bo prištela k solidarnostnemu krogu drugih vzgojno-izobraževalnih institucij.

Drugi dogodek je bila predstavitev končnega izdelka oziroma ideje, ki se je porodila v naključno sestavljenih timih dijakov DSŠ. Lendavska srednja šola sodeluje v projektu Youth Start, katerega glavni cilj je razvijati inovativnost in podjetnost – zmožnosti, ki sta danes še kako potrebni. Dva dneva so dijaki izdelovali trajnostni poslovni model za svojo idejo, le tega pa na koncu predstavili na manjšem festivalu idej v sproščenem vzdušju tik pred prvomajskimi počitnicami. Ta festival se je odvil v  minuli torek, 6. in 7. šolsko uro (11. 55–13. 30).

FOTO: DSŠ Lendava