VIDEO, FOTO: Mura znova po 25 letih dvignila pokal, Nafta 1903 prikazala dobro borbo in črno-bele pošteno namučila

Nogometaši Mure so zmagovalci letošnjega Pokala Slovenije. Na finalnem obračunu na igrišču številka 1 nacionalnega nogometnega centra Brdo pri Kranju so premagali ekipo lendavske Nafte 1903, ki se je, roko na srce, odlično borila. Za Sobočane sta bila uspešna Maroša in rezervist Karničnik.
EKipa Nafte 1903 je včeraj pod vodstvom Dejana Dončića nastopila proti murskosoboški Muri v finalnem obračunu pokala Slovenije. Kar se tiče ligaškega prvenstva, so modro-beli odigrali le dve ligaški tekmi v spomladanskem delu prvenstva, a so kljub temu vzdrževali svojo formo s prijateljskimi obračuni, vmes še s polfinalnim srečanjem proti ekipi iz Radomelj.

Na žalost so Lendavčani srečanje začeli brez Bizjaka, Vinka in Noviniča -vzrok so bili kartoni. Mura je bila v obeh polčasih boljši nasprotnik, a ne bistveno, saj so jim modro-beli nekajkrat zmešali štrene ter otežili prenekatero situacijo. Tako Nafta 1903, kakor tudi Mura sta poizkušali iz obeh strani, obe obrambi sta bili nekajkrat presenečeni, a kar Muri ni uspelo v prvem, ji je nato zelo hitro uspelo na uvodu drugega polčasa – premagati odličnega vratarja Florijana Raduho. Z lepo podajo se je izkazal Nino Kouter, Amadej Maroša pa je žogo med nogama Cipota poslal v mrežo za 1:0. V 73. minuti se je mreža Raduhe zatresla še drugič. Maroša je z leve strani, iščoč Horvata, pred vratarjev prostor poslal nizko podajo, Raduha je žogo odbil, a le do Karničnika, ki je brez večjih težav iz bližine podvojil vodstvo svoje ekipe. 2:0.

Seveda ne gre prezreti tudi lepih priložnosti Lendavčanov. Že v začetku prvega polčasa je skušal ‘živi zid’ Nafte presenetiti Luka Bobičanec, a neuspešno. Nafta si je prvo pravo priložnost priigrala v 22. minuti. Takrat je Rebrnik zapravil priložnost za vodstvo Lendavčanov, Živko pa je zavidljivo ubranil strel črno-belih v 39. minuti. Tudi Raduha se je moral v golu Nafte večkrat izkazati s pomembnimi obrambami.

Ante Šimundža, trener Mure: “Pričakovali smo takšno tekmo, trdo, obrambno z Naftine strani, ampak smo se na to tudi pripravili. Vloga favorita je v prvem polčasu malce delala težave, sicer pa smo prevladovali od začetka do konca, tako da je osvojitev pokala povsem zaslužena. Ta pokal je samo nagrada za doslej in motivacija in smer za naprej. Ponosni smo na to.”

Dejan Dončić, trener Nafte 1903: “Ponosen na fante, v prvem polčasu smo bili disciplinirani, nevarni iz protinapadov, zavedali pa smo se, da moramo zdržati v prvih desetih, petnajstih minutah drugega polčasa. A smo dobili gol. Nekaj se je porušilo, toda smo se trudili postaviti nazaj, se odprli in prejeli še drugi zadetek. Fantje so dali maksimum. Poznala se je odsotnost treh igralcev, posledično nismo bili toliko nevarni. Je pa vsak finale neka izkušnja, tudi v klubu lahko vidijo, da gremo v pravo smer. Mislim, da smo se tudi slovenski javnosti dobro pokazali in bomo naredili vse, da pridemo v prvo ligo.”

Finale (Brdo pri Kranju):

Nafta – MURA 0:2 (0:0)
Maroša 48., Karničnik 73.

Nafta: Raduha, Gergenyi, Lauštek, Paku, R. Pirtovšek, T. Pirtovšek, Ploj (85./Pozsgai), Rebernik, Ubochioma, Vegh (58./Drk), Živko.

Mura: Obradović, Kous, Gorenc, Maruško, Šturm, Kouter, Horvat (88./Šporn), Bobičanec, Cipot (65./Karničnik), Šušnjara (72./Mandić), Maroša (88./Žižek).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)