FOTO: Miro Cerar v Črešnjevcih odprl prostore podjetja Odelo Slovenija

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Črešnjevcih slovesno odprl prostore podjetja Odelo Slovenija, ki je del skupine turškega podjetja Bayraktarlar Holding. Premier je pozdravil dejstvo, da ima podjetje vizijo, da ustvarja nova delovna mesta in v Sloveniji načrtuje nova vlaganja. Lastniki so namreč napovedali 23 milijonov evrov novih naložb v Sloveniji v treh letih.

Ob tej priložnosti je premier izrazil spoštovanje lastnikom in upravi podjetja, ki omogočajo nove zaposlitve in razvoj podjetja in s tem okolja, kjer deluje.

“Lahko je uničevati, rušiti. Težko pa je graditi povezovati in ustvarjati. Odelo gradi, ustvarja za prihodnost,” je dejal premier in zagotovil, da si bo skupaj z vlado prizadeval za nadaljnjo krepitev oziroma izgradnjo novih vezi slovenskega gospodarstva. “Želim, da Odelo postane še bolj pomemben del evropske in svetovne avtomobilske industrije,” je dodal.

Predsednik vlade je danes skupaj z vodstvom in lastniki podjetja Odelo Slovenija tudi uradno odprl več kot 5000 kvadratnih metrov prenovljenih proizvodnih in logističnih prostorov v Črešnjevcih. Popoldne je prav tako položil temeljni kamen za izgradnjo novih prostorov podjetja Odelo Slovenija v Preboldu v velikosti 10.000 kvadratnih metrov.

Kot je ob tem dejal premier, ga posebej veseli, da ima podjetje Odelo vizijo, vizijo ima, kot je zagotovil, tudi Slovenija. Poudaril je, da je vlada v zadnjih dveh letih dokazala, da lahko dobro gospodarimo z javnimi financami in da lahko tujino prepričamo v to, da znamo izboljšati poslovno okolje za gospodarstvo, zaradi česar so narasle bonitetne ocene in se povečuje zaposlenost.

“In kar je zelo pomembna naloga vlade, zagotavljamo politično stabilnost in s tem tudi stabilnost gospodarskega prostora, predvidljivost, ki jo gospodarstveniki še kako potrebujete, in nenazadnje varnost,” je dejal slovenski premier in spomnil na obvladovanje migrantskega toka.

Obenem je izrazil zadovoljstvo, da imata Slovenija in Turčija dobro gospodarsko sodelovanje in da so v Sloveniji tudi turški investitorji. Poudaril je, da je Turčija prijateljska država Slovenije. “Glede stanja v Turčiji pa je treba poudariti, da si vsi želimo, da bi se stanje čim prej stabiliziralo, da bi se uveljavil demokratični ustavni red, pravna država, to kar je potem tudi dobro za ljudi, za gospodarstvo, socialo in predvsem tudi za medsebojne odnose in stike med državljani vseh naših držav,” je dejal premier dr. Cerar.

Podjetje Odelo Slovenija iz Prebolda, ki je specializirano za proizvodnjo visokokakovostnih zadnjih avtomobilskih luči in v Preboldu zaposluje prek 900 ljudi, je zaradi novih načrtovanih projektov novembra lani v okviru stečaja Mure kupilo proizvodne prostore v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni in jih prenovilo. Celotna naložba v objekt je znašala več kot 1,2 milijona evrov. Podjetje tam zdaj zaposluje 17 ljudi in načrtuje dodatno zaposlovanje.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6312887173171073073?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]