FOTO: Mineva 15 let od samostojnega delovanja OZVVS Lendava

Pri lovskem domu v Dolgi vasi so se v petek popoldne zbrali vojni veterani, ki so leta 1991 branili mejo v Dolgi vasi. Med drugim so obeležili tudi 15. obletnico samostojnega delovanja Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo.

Po tem, ko so se nekdanji veterani zbrali pri lovskem domu v Dolgi vasi, so se peš odpravili do spominskega obeležja v Dolgi vasi, kot se to zgodi vsako leto. Vojnim veteranom so se pridružili tudi družinski člani ter povabljeni gosti s sosednje Madžarske. Ker pa letos praznujejo 15. obletnico, so podelili nekoliko več priznanj kot sicer.

Zahvalo OZVVS Lendava sta prejeli Glasbena šola Lendava (za dolgoletni prispevek ob praznovanjih organizacije)., ter  Kamnoseštvo Jaklovič (za prispevek pri postavitvah spomenikov na območju delovanja).

Bronasta plaketa ZVVS se je podelila vsem članom in članicam ZVVS za uspešno izvrševanje nalog in posebej uspešno delo pri krepitvi organizacije na ravni OZVVS, za posebne uspehe pri vključevanju večjega števila članov, za širjenje ideje veteranstva.

Bronasto plaketo so prejeli:

 1. Drago Litrop
 2. Stanko Novak
 3. Ivan Paušič
 4. Bruno Pintarič
 5. Miroslav Šankovič
 6. Janez Žalik

Srebrna plaketa ZVVS se je podelila vsem članom in članicam za posebej uspešno delo na ravni OZVVS, za uspešno sodelovanje s sorodnimi društvi doma in v tujini in pri krepitvi ter razvoju veteranske organizacije na regijski ravni oz. ravni pokrajine. Srebrna plaketa so podelili tudi za uspešno izvedbo pomembnih prireditev in manifestacij ter popularizacijo veteranske organizacije.

Srebrno plaketo so prejeli:

 1. Franc Balantič
 2. Ljubo Dražnik
 3. Ivan Rajh
 4. Jože Ropoša
 5. Branko Varga
 6. Branko Bratkovič

Zlato plaketo so podelili na glavnem zboru ZVVS aprila na Ptuju, posmrtno, dolgoletnemu sekretarju g. Bojanu Rožmanu.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6276801246741143281?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]