FOTO: Medgeneracijsko srečanje v Domu starejših Lendava

Tudi letos so, v tednu starejših, skupaj z Društvom upokojencev Lendava, v Domu starejših v Lendavi pripravili že deveto medgeneracijsko srečanje. Srečanja, ki je potekalo v četrtek 28. septembra, so se udeležili še varovanci Varstveno delovnega centra Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava in učenci Dvojezične osnovne šole I in II Lendava, učenci dvojezične šole Genterovci in člani društva invalidov Lendava.
“Zjutraj ob 9:00 uri smo se zbrali pred Domom, prisotne pa sva pozdravila direktor doma Franc Špilak in predsednik Društva upokojencev Lendava Aleksander Marič. Lep sončen dan smo začeli začeli s kratko kulturno točko vsakega od udeležencev srečanja. Nato smo se razdelili po posameznih delavnicah, ki so potekale na dvorišču doma in notranjih prostorih. Na letošnjem srečanju je potekala zeliščarska delavnica, kjer smo spoznavali posamezna zelišča, uporabo in koristne lastnosti za zdravje. V ustvarjalni delavnico smo se učili tehnike izdelovanja verižic. V delavnici družabnih iger so udeleženci igrali šah, človek na jezi se in igrali karte. Športno delavnico smo organizirali na zunanjem igrišču za balinanje. Ker je bilo vreme primerno za sprehod se je ena skupina odpravila na sprehod v mesto do kulturnega doma in parka ter s seboj odpeljala stanovalce na vozičkih. Ob zaključku delavnic so nam v kuharski delavnici postregli z langoši in palačinkami. Ponovno smo se vsi zbrali ob 11.00 uri in polni lepih vtisov pomalicali dobrote, ki so nam jih pripravili v kuharski delavnici, (langoše in palačinke). Langošev so pripravili čez 700, palačink pa nismo uspeli prešteti. Ker smo vse tudi pojedli, se razume, da je bilo vse zelo okusno.

Za medgeneracijsko druženje smo izbrali čudovit sončen dan, kar je vplivalo tudi na dobro voljo udeležencev. Vsak udeleženec je s seboj prinesel veliko veselja in pripravljenosti, da od dneva odnesemo nekaj koristnega in se imamo lepo. Rezultati tekmovanj niso bili pomembni, ne glede na to pa se je vsak potrudil za čim boljši rezultat, še zlasti pri balinanju, kjer je bilo tudi največ navijanja in veselja ob dobrem metu, na koncu pa so se tekmovalci razveselili tudi priznanj,” je povedal direktor doma Franc Špilak.