FOTO: Markacisti in člani PD Lendava obnovili klopco ljubezni

Na slovenskih razglednih točkah že več let zapored “rastejo” lesene klopi s silhueto srca na naslanjalu, imenovane klopce ljubezni. Ena izmed takšnih klopic, prva v Prekmurju, je postavljena na razgledni točki v Lendavskih goricah, na razcepu za cerkev svete Trojice v Lendavskih goricah. Po dobrem letu obstoja jo je pričel najedati veter in vremenske razmere, zato so se markacisti in člani PD Lendava odločili, da jo obnovijo.
Lendava, natančneje Lendavske gorice so devetnajsti kraj, ki je lanskega maja dobila klopco ljubezni. Ta je postavljena na razcepu za cerkev svete Trojice v Lendavskih goricah, od koder se ponuja fotogeničen razgled južnega dela občine. Klopce so po navadi postavljene tam, kjer ni predaleč in ne preblizu, kjer ni vsem na očeh. Zamislili smo si, da bi bil to kotiček, kamor bi fant lahko peljal dekle in kjer bi se imela lepo. No, na neki način se je to izjalovilo, saj so vse klopce po državi, teh je torej 19, zelo množično obiskane, kar ni bilo pričakovano.

Ker je klopco po kratkem obdobju obstoja pričel najedati zob časa, govorimo o vetru, dežju, soncu in snegu, so se markacisti in člani PD Lendava odločili, da jo obnovijo.