FOTO: Mali nogomet: Dolinčani povozili Renkovce

Minuli petek ob 18.00 uri se je na nogometnem igrišču v Dolini odvilo srečanje 3. kroga malonogometne članske lige Dolinsko, katero vodi Športna zveza Beltinci. Dolinčani so tokrat prikazali odličen mali nogomet, saj so nasprotnika iz Renkovcev, novopečenega člana omenjene lige, ugnali s kar 10:3.
Kot smo že poročali, je nogometno društvo Zvezda iz Doline lani izstopilo iz članstva v Medobčinski nogometni zvezi Lendava zaradi pomanjkanja igralcev in pa visokih stroškov prvenstva. Društvo se je po skupni odločitvi formalno preoblikovalo v malonogometno ekipo in se priključilo članski nogometni ligi Dolinsko, ki deluje pod okriljem Športne zveze Beltinci. Srečanja se odvijajo na travnatem igrišču, Dolinčani so vsled temu tudi ustrezno uredili igrišče.

Prvenstvo, v kateri nastopa devet ekip, organizira Športna zveza Beltinci in se je pričelo s sprostitvijo epidemioloških ukrepov. Takrat se je vodstvo zveze odločilo, da bodo spomladi organizirali enokrožno “mini prvenstvo,” tekmovalno leto 2022/2023 pa se bo odvijlo po načrtovanem dvokrožnem sistemu. Dolinčani v prvem krogu niso nastopili, pomeriti bi se morali proti ekipi iz Melincev v gosteh in sicer zaradi slabega vremena ter posledično tudi precej razmočenega terena.

Prvo srečanje letošnje pomladi so Dolinčani odigrali v Odrancih, proti tamkajšnji malonogometni ekipi ter za las izgubili in sicer z rezultatom 8:7, minuli petek pa so na svoji prvi domači tekmi gostili Renkovce, in slavili visoko zmago z 10:3. Gostje so sicer prav tako nedavno izstopili iz MNZ Lendava iz podobnih razlogov kot Dolinčani, o čemer smo že poročali. Štirikrat je v polno zadel Simon Gönc, trikrat Lucian Pozsgai, dvakrat Davor Hozjan, ter enkrat Andrej Fordan.

Ker sta malonogometna liga in nogometna liga različni športni panogi so lahko nogometaši registrirani v obeh panogah hkrati. Zvezda Dolina se trenutno nahaja na 4. mestu prvenstvene lestvice, v naslednjem krogu pa gostujejo v Dolnji Bistrici.

FOTO: Peter Šooš