FOTO: Madžarska podarila zaščitno opremo Splošni bolnišnici Murska Sobota

Aktivnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota že nekaj časa usmerjamo predvsem k obvladovanju razmer ob novem koronavirusu, pri tem pa se zavedamo, da sta izjemno pomembna tudi sodelovanje in vsaka pomoč. “Zato smo bili toliko bolj veseli, ko nas je poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horvath obvestil, da bo Madžarska Splošni bolnišnici Murska Sobota darovala večjo količino zaščitne opreme.”
Sosednja država se je namreč odločila, da ob pandemiji s koronavirusom pomaga tudi v tujini, kjer živi madžarska narodna skupnost. Tako je tovornjak iz Madžarske v našo bolnišnico pripeljal sedem večjih palet zaščitne opreme. Ker je potreba po zaščitnih sredstvih, predvsem pri zdravstvenem osebju, velika, smo bili darila izjemno veseli in seveda tudi hvaležni.

 Dobili so kirurške maske, zaščitna očala, varovalne obleke, zaščitne rokavice, kape, vizirje, zaščitno obutev in večjo količino sredstva za dezinfekcijo. Pri predaji so bili prisotni poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horváth, konzul Republike Madžarske v Lendavi dr. Gyula Földes, predstavniki madžarske televizije, direktor bolnišnice Bojan Korošec in strokovni direktor Daniel Grabar ter ekipa vzdrževalcev in sodelavcev iz bolnišnične lekarne.

Ob tej priložnosti  je imelo vodstvo bolnišnice zanimiv pogovor s konzulom dr. Gyulo Földesem in poslancem madžarske narodne skupnosti Ferencem Horváthom. “Za pomoč smo se zahvalili in si zaželeli dobro sodelovanje tudi v prihodnje, opremo pa že s pridom uporabljamo,” so sporočili iz murskosoboške splošne bolnišnice.