FOTO: M. Sobota: Z obnovo Trga zmage nadaljujejo s prenovo mestnega središča

V Murski Soboti nadaljujejo z načrtovano prenovo mestnega središča. Po dokončanem Drevoredu Martina Luthra, sledi ureditev Trga zmage z okolico. Dela so že v polnem teku. Predvideni rok za dokončanje vseh del na Trgu zmage, katerih okvirna vrednost je okrog 550.000 EUR, je konec maja.
Obnova osrednjega trga v Murski Soboti bo zajemala predvsem ureditev na novo tlakovanih, širših poti, ki vodijo do spomenika zmage ter ureditev okolice spomenika. Po celotni površini trga bodo obnovljene travnate površine,  parkovni del trga bo pretežno ohranjen, postavljena bo manjkajoča urbana oprema: javna razsvetljava, mesta za montažne drogove, informacijska tabla in pitnik. Prav tako bo obnovljena električna napeljava, ki bo omogočala izvedbo več prireditev. Po končanih delih bo v urejenem parku lepši pogled na spomenik iz vseh strani.

Hkrati z obnovo trga bo to pomlad dokončana tudi obnova in čiščenje spomenika zmage, ki sta se začela jeseni. Tako bodo obnovljeni vsi kovinski elementi, topovi, kipa partizana in vojaka Rdeče armade in podstavek spomenika.