FOTO: Ljutomerčani tokrat premagali Lendavčane na domačem terenu

Po dolgem času se je moštvo KK Lindau HTS zbralo v številčnejši postavi z upanjem, da bo to dovolj za ugoden rezultat. Srečanje proti nasprotniku iz Ljutomera so odigrali v dvorani lendavske srednje šole, a srečanje naposled izgubili.
Gorazd Horvatič: “Mlada in hitra postava gostov, ki je v tekmo vstopila z nekoliko rešpekta do mnogo starejšega nasprotnika, je iz minute v minuto dobivala na samozavesti, tako da so s svojo vztrajnostjo, borbenostjo in hitrostjo, naši ekipi zadali še tretji poraz.”

V prvi četrtini so domači zaigrali suvereno, žoga je brez težav končala v nasprotnikovem košu, tako da je bilo vodstvo za 8 točk kar zadovoljivo. Gostje so svojo agresivnost stopnjevali in drugo četrtino odigrali enakovredno, toda domači so bili prepričani, da bo tekma potekala še dalje tako kot v prvem polčasu.

V tretji četrtini se je pri gostih razigral igralec s številko 8, Matej Nemec, zabil kar tri trojke in v tej četrtini prispeval 17 točk, domačini pa kljub menjavi obrambe, gostov nismo uspeli zaustaviti. Zadnjo četrtino se je napovedoval težek boj za zmago, toda Lendavčani so bili v obrambi premalo agresivni in odločni, v napadu pa so zelo slabo zadevali, tako da so si gostje z moštveno igro in veliko motivacijo zasluženo prislužili zmago v gosteh.

KK Lindau HTS – PŠK Ljutomer 67:79 (22;14,15;14,18;22,12:29)

KK Lindau HTS: Sandi Horvatič 13, Robert Novak 12, Mladen Tkalec 9, Dušan Frančič 9, Balaž Tvrtko 7, Denis Rantaša 6, Dejan Zrna 5, Gorazd Horvatič 4, Lucian Sobočan 2

PŠK Ljutomer: Matej Nemec 28, Andrej Copot 21, Jernej Copot 11, Rok Zemljič 6, Luka Štrakl 5, Luka Kosi 4