FOTO: Ljubu Dražniku in Robertu Lenarčiču nov mandat

Člani Območnega združenja slovenskih časnikov Lendava in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Lendava so minuli petek v zgodnjih prostorih restavracije Troica opravili redna letna občna zbora, ki sta tokrat bila tudi volilna.
Območni združenji slovenskih častnikov in veteranov vojne za Slovenijo Lendava sta minuli petek v zgornjih prostorih restavracije Troica izvedli redna letna občna zbora, ki sta tokrat bila še volilna. Oba predsednika, Robert Lenarčič in Ljubo Dražnik sta izčrpno poročala o delu v minulem letu in štiriletnem mandatu. Njuna izvajanja so bila podkrepljena s fotografskimi posnetki.

Ocenila sta, da je delo organizacij potekalo zelo uspešno, saj je vsaka organizacija organizirala ali bila udeležena v več kot 80 aktivnostih. To pomeni, da so si aktivnosti sledile povprečno na štiri dni. Ocenam o dobrem in uspešnem delu so pritrdili tudi gostje iz sosednjih častniških, veteranskih in ostalih domoljubnih organizacij. Ker pa se je iztekel obema vodstvoma štiri letni mandat so bile tudi izvedene volitve.

Člani organizacij so nagradili uspešno delo dosedanjih predsedstev s še enim mandatom. Sprejeta sta bila tudi načrta dela za letošnje leto in finančna načrta, ki pravzaprav tudi pogojujeta izvedbo načrtov dela. V častniški organizaciji so svoje člane, ki so se posebej angažirali pri delu v organizaciji nagradili s priznanji Zveze slovenskih častnikov.

Branko Bratkovič