FOTO: Ljubiteljev piva dež ni zmotil

Ob pivovarni Bevog v bližini Bad Radkersburga v Avstriji so že tretjič zapored pripravili pivovarsko-glasbeni dogodek “The Who Cares for Beer Festival.” Pivovarna Bevog je s tem dogodkom ovekovečila svojo četrto obletnico delovanja.
Mladi pomurski pivovar, natančneje doma iz Gornje Radgone, je pred leti odprl pivovarno v Avstrijski Radgoni, tik ob meji s Slovenijo, le streljaj od mejnega prehoda. To pa je v tujini storil zato, ker bi v Sloveniji moral dobiti koncesijo za vodo, kar pa bi trajalo, trajalo in trajalo. Morda je sploh ne bi dobil. Minuli vikend je podjetje obeležilo že četrto obletnico delovanja.

Ljubitelji piva so tako na dogodku “The Who Cares for Beer Festival” lahko poizkusili kar 74 različnih vrst piv iz 15 evropskih mikropivovarn. Med drugim je potekala tudi pivovarska konferenca, na kateri so se omenjeni mikropivovarji lahko tudi predstavili. Dež ljubiteljev piva, bilo jih je kakšnih 1.800 ni pregnal, organizatorji pa so bili z odzivom zelo zadovoljni. Animacije so bili deležni tudi otroci, v glasbenem delu festivala pa so nastopile skupine Vidunder, Muškat Hamburg, Carnaval in Clockwork Psycho.

Podjetje v začetku zaposlovalo tri ljudi, lansko leto 12, danes jih zaposluje že 14. Pivovarna je v letu 2015 zvarila 4000 hektolitrov piva, do danes so proizvodnjo še bistveno povečali, njihova piva pa zanimajo tudi Brazilce, Avstralce in Indijce. Spomnimo: V letih 2014 in 2015 so postali najboljša pivovarna v Avstriji, leta 2013 pa tretja najboljša pivovarna na svetu. Kot zanimivost naj povemo še, da lahko pivo Bevog v Lendavi spijete le v Mansardi, saj ima pivovarna Bevog na našem koncu le tam svojo ekskluzivno dobavo.