FOTO: Lions in Leo klub Lendava včeraj predali dve donaciji v skupni vrednosti 5.500 evrov

V konferenčni sobi hotela Cubis v Lendavi je Lions klub Lendava včerajšnji dopoldan pripravil tiskovno konferenco, na kateri sta, tako Lions kot Leo klub Lendava predala dve donaciji, v skupni višini 5.500 evrov. Lions klub Lendava je donacijo v višini 2.000 evrov predal paraplegiku Arpadu Martonu iz Banute, za potrebe terapij, oba združenja pa sta ob enem predala še 3.500 evrov šolskim skladom šol na tukajšnjem območju. Sredstva so bila zbrana na dobrodelnem bowling turnirju in dobrodelni prireditvi Podarjamo glasbo, ples in nasmeh.
“Člani Lions kluba Lendava se od leta 2009 trudimo v našem okolju nekako pomagati tistim, do katerih življenje ni bilo tako prizanesljivo kot do nas večine. Torej tistim, ki so tako ali drugače onemogočeni živeti življenje s polnimi pljuči. To je naše osnovno poslanstvo in zelo veseli smo, da lahko te svoj prošnje usmerimo v ljudi, ki razmišljajo enak, kot mi in nam pri tem pomagajo. V letošnjem letu smo izvedli kar nekaj odmevnih akcij, veliko se povezujemo z Lions klubi iz pomurske regije, v zadnjem času smo se nekoliko tesneje povezali z Lions klubom iz Bad Radkersburga in Cmurek na avstrijski strani. 

V letošnjem letu smo zaključili dve veliki akciji in zato je prav, da o rezultatih seznanimo tudi javnost. Obe akciji sta bili ciljno organizirani. Dobrodelni bowling turnir je naša vsakoletna akcija v organizaciji Štefana Šömena, za kar se mu zahvaljujem in letos smo se odločili, da po minuli koronski pavzi pomagamo našemu sokrajanu, Arpadu, ki je zaradi nesreče prikovan na voziček. Arpad je poln volje, poln energije, obiskuje terapije, ki mu zelo dobro pomagajo in s to našo donacijo želimo pomagati njemu, da se bo to stanje čim hitreje izboljšalo. 2.000 evrov, ki jih predajamo Arpadu, smo zbrali na dobrodelnem bowling turnirju.

Izvedli smo še eno dobrodelno akcijo in sicer prireditev Podarjamo glasbo, ples in nasmeh, ki je naša tradicionalna prireditev in se je meseca maja odvila v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi. Nad odzivom, tako donatorjev, podpornikov kot obiskovalcev smo bili zelo veseli. Veseli smo, da lahko šolskim skladom namenimo sredstva, s pomočjo katerih bodo šole lahko nekako izravnale razlike med otroci, katere na žalost obstajajo. Trudimo se, da bi bile čim manjše in če bo več takih, kot so Lionisti, verjamemo, da bodo te razlike še manjše. Iskrena zahvala gre Štefki Feher, ki je gonilna sila te prireditve že vrsto let. Sredstva grejo desetim šolam,” je dejal predsednik Lions kluba Lendava, Igor Magdič.