FOTO: Lendavski kolesarji opravili redno letno skupščino

Minuli petek je lendavski Kolesarski klub v prostorih Zavoda za turizem in razvoj opravil svojo redno letno skupščino. Ozrli so se v preteklo uspešno leto in se pogovorili o načrtih za leto, ki je pred njimi. Skupščine se je udeležilo okrog dvajset članov društva.
Minuli petek pozno popoldan se je v prostorih Zavoda za turizem in razvoj oz. v kolesarskem centru Murania v Čentibi odvila redna letna skupščina Kolesarskega kluba Lendava, ki uradno deluje že od leta 1997 in trenutno združuje 40 članov. Na skupščini so predstavili delovanje kluba in vse aktivnosti, ki so jih izvajali v preteklem letu ter naredili načrte za leto ki je pred njimi.

Strinjali so se, da je Kolesarski klub Lendava v minulem letu opravil veliko klubskih cestnih in gorskih kolesarskih tur, udeležili so se veliko rekreativnih maratonov, tudi največjega v Ljubljani, znanega maratona Franja. V preteklem letu so sodelovali pri organizaciji tradicionalnega, že 14. Panonskega maratona treh dežel, ki pa se je tokrat odvil pod vodstvom hrvaških organizatorjev.

Pri tem seveda niso pozabili na (prvi) odhod na Triglav, katerega se je udeležilo 10 članov društva. Kar nekaj besed so spregovorili tudi o letošnjem 15. Panonskem maratonu treh dežel, ki bo na sporedu 22. julija, začetek katerega pa bo v Lentiju na sosednjem Madžarskem, saj ga letos organizira tamkajšnji Kolesarski klub Mocorgók. V letu 2019 bo organizacija znova pripadla Lendavčanom.

Med drugim pa so na omenjeni skupščini predstavili tudi finančni plan in plan dela za leto 2018, najbolj aktivnim članom pa so podelili tudi priznanja. Zlato priznanje so prejeli Dušan Horvat, Matija Gabor, Edvard Puklavec, Branko Žalig, Milan Žalik in Mitja Bensa, srebrno Damijan Horvat, Miran Kuzma ter Janko Smolkovič in bronasto Luka Petrič, Lidija Brodnik in Josip Šardi.

Kolesarski klub Lendava medse vabi nove športne in aktivne ljudi za rekreativno kolesarsko druženje.