Lendavska ekipa mini odbojke prešla med 16 najboljših v državi

Lendavski odbojkarski klub je tokrat požel lep uspeh, kar se tiče ekipe mini odbojke in ekipe kadetinj. Članice ekipe mini odbojke so se namreč uvrstile med 16 najboljših v državi, kadetinje pa so na Ptuju slavile dvojno zmago.
Minulo nedeljo se je ekipa kadetinj OK Lendava (Murania Lendava) na turnirju na Ptuju borila proti ekipama ŽOK Ljutomer in ŽOK GSV Ptuj. Ljutomerčanke je premagala z rezultatom 2:0, domačinke pa z rezultatom 2:1 in tako s turnirjem manj zaseda trenutno 3. mesto na lestvici.

Na naslednjem turnirju v Puconcih se bodo pomerile z domačinkami Roto Kemo Puconci in ŽOK GSV Ptuj in se ob dveh zmagah prebile na vrhnja mesta. Zgodovinski uspeh kluba je dosegla ekipa mini odbojke Muranie Lendava, ki se je v 2. krogu v konkurenci z ekipami Hitri polž Vuzenica, Kor_volley Mislinja in mini Benedikt, prebila na prvo mesto na turnirju in s tem med 16 najboljših ekip v državi.

Preboj med 8 najboljših v Sloveniji bodo mini Lendavčanke skušale doseči v 3. krogu na turnirju 17. marca.

Državno prvenstvo – Odbojka, Turnir kadetinj, B-liga
Murania Lendava : ŽOK GSV Zava Ptuj, 2:1 (26:28, 25:19, 15:13)
ŽOK Ljutomer : Murania Lendava, 0:2 (20:25, 23:25)

Odbojkarski klub Lendava je bil registriran 11. januarja 2006 in tako v letošnjem letu praznuje 12. obletnico obstoja. Že prvo leto je s pomočjo Občine Lendava organiziral kvalifikacijski turnir za Evropsko mladinsko prvenstvo v odbojki na katerem so sodelovale ekipe Slovenije, Francije, Finske, Turčije in Izraela. Skozi svoje delovanje je stremel k popularizaciji tega športa v Občini Lendava in širše.

​V letu 2010 je klub pričel tekmovati pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) v kategorijah KADETINJ in MLADINK. Pozornost se posveča razvoju ženske odbojke in vzgoji mladih igralk, pričenši z MINI in MALO odbojko.

V letu 2012 se je začelo tekmovati v kategorij STAREJŠIH DEKLIC, 2013 pa še v kategorijah MINI in MALE odbojke. Igralke prihahjajo ne le z Občine Lendava, pač pa s celotnega področja Upravne enote Lendava, nekaj igralk pa imajo tudi iz sosednje Hrvaške.

V sezoni 2015/16 je v OK Lendava vključenih več kot 50 igralk. Tekmujejo v kategorijah MINI in MALE odbojke, v kategoriji KADETINJ in z žensko člansko ekipo MURANIA LENDAVA v 3. DOL vzhod.