FOTO: Lendavčanom tudi tokrat ni uspelo doseči zmage

Kljub temu, da so Lendavčani v tekmo vstopili odločeni, da tokrat na domačem parketu zmagajo in si povrnejo samozavest ter motiv za igranje, se jim tudi tokrat ni izšlo. Ekipa ŠD Tropicana iz Bistrice je bila boljša in Lendavčane ugnala s 82:77.
“Vse skupaj se je začelo zelo odločno na obeh straneh. Trojke so padale z vseh strani. Kar štiri je zadel gostujoči igralec Grega Farkaš, eno je dodal še Dani Trstenjak, na domači strani pa je moštvo uspešno do poškodbe vodil Tomas Hozjan, ki je dajal koše in razigral ostale igralce, ki so skupaj iz razdalje zadeli štiri mete.

Žal pa v drugi tretjini Hozjan več ni mogel nadaljevati igre, ostali smo brez prvega “pleja,” rezerve ni bilo, kar pomeni, da so ostali igralci bili primorani prevzeti njegovo vlogo. To se je takoj poznalo na rezultatu, saj so gostje s točkami Balažica pod košem in iz prostih metov polčas zaključili s prednostjo 5 točk. Zanimivost polčasa je bila, da so od gostov točke prispevali le trije igralci.

V tretji četrtini je na površje spet prišel igralec gostov Farkaš, ki je imel neverjeten met in spet zadel kar štiri trojke, na tekmi skupaj 9. Domačini ga nikakor nismo mogli uspešno ustaviti, saj nam je preveč moči vzela igra pod košem in pomoč igralcem blizu koša, saj smo domači v bistvu igrali s samo enim visokim igralcem, ki pa svojega dela ni mogel dobro opraviti brez potrebne pomoči.

V zadnji četrtini smo domači poskušali z agresivnejšo igro izničiti vodstvo gostov. Približali smo se na tri točke, toda zmanjkalo nam je moči in nekaj sreče da bi rezultat spreobrnili v svojo prid. Vse čestitke gostom za dobro igro in zasluženo zmago, pa tudi domačim, ki so glede na poškodbo in sestavo moštva igrali na trenutke dobro. Upam, da bo forma spomladi še nekoliko boljša,” je zapisal Gorazd Horvatič.

KK Lindau – ŠD Tropicano Bistrica 77:82

(24:23,11:17,22:28,20:14)

Strelci KK LIndau: Robi Novak 19,  Dejan Zrna 13, Dušan Frančič 12, Denis Rantaša 12,Tomas Hozjan 8, Trvtko Balaž 8, Matej Čeke 5.

Strelci Bistrica: Grega Farkaš 29, Dejan Balažic 25, Dani Trstenjak 12, Alen Gonza 7, Erik Vučko 3, Laci Blaž 2, Rok Orgulič 2.