FOTO: Lendavčani premagali vodilno ekipo lige

Minulo nedeljo se je v Športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijalo srečanje šestega kroga pomurske košarkarske lige. V Lendavo so na gostovanje prišli Beltinci, prvouvrščena ekipa lige, ki pa razigranim Lendavčanom tokrat ni bila kos.
“Težko tekmo z gosti iz Beltincev smo pričakovali z nekoliko mešanimi občutki, saj nismo vedeli, kako bomo tekmo odigrali zaradi poškodbe dveh pomembnih igralcev. Zbrali smo se v večjem številu kot na prejšnjih tekmah in se postavili po robu maloštevilnim gostom, katerih pa nikakor ni bilo za podcenjevati,” je povedal Gorazd Horvatič.

V prvi četrtini so Beltinčani pokazali, zakaj so na tako visokem mestu na lestvici in Lendavčane zaradi premalo agresivne igre nadigrali za 8 pik. V drugi četrtini so se domači nekoliko zbrali, uvideli, da lahko z gosti igrajo enakopravno ter povečali intenzivnost obrambe. Rezultat je bil enakovredna igra in zaključek polčasa v korist gostov za 6 točk.

V začetku drugega polčasa in vse do konca srečanja, so gostitelji odigrali agresivno obrambo ob prispevku in borbi celotnega moštva, ter izkoristili maloštevilnost ter utrujenost gostov in pripeljali tekmo do željenega zaključka.

“Najboljši igralec domačega moštva je bil tokrat Dušan Frančič, sledil pa mu je razigrani Saša Srnec ter vsi ostali igralci, ki so vsak na svoj način prispevali svoj delež k zmagi, kar je dokaz, da lahko zmaguje le moštvo in ne posamezniki,” je še dodal Horvatič.

Strelci:

KK Lindau: Dušan Frančič 20, Saša Zrnec 13, Sandi Horvatič 11,Dejan Zrna 7, Lucijan Sobočan 6, Novak Robert 5, Denis Rantaša 2, Tvrtko Balaž 1.

KK Sistemorg Beltinci: Leon Zver 14, Žiga Kovač 12, Filip Dora 12, Tomaž Bojnec 10, Simon Cor 9.