FOTO: Lendavčani na domačem terenu klonili proti Sobočanom

V 11. krogu Pomurske košarkarske lige so se v športni dvorani DSŠ v Lendavi včerajšnji popoldan pomerili večni rivali, Lendavčani in Sobočani. Ekipa iz Murske Sobote je tokrat prepričljivo zmagala, Lendavčani pa so imeli težave predvsem s številčnostjo.
Tekmo z vodilnim moštvom so domači pričeli oslabljeni, saj sta dva igralca prve peterke poškodovana, igrali pa so tudi brez odsotnega najboljšega strelca Frančiča, kljub temu pa bi lahko rekli, da je ta bil za domače dober, saj so bili razigrani ter zadevali z razdalje in dosegli kar štiri mete za tri točke ter gostom preprečevali lahke zadetke.

Do polovice druge četrtine so se domači še nekoliko uspešno upirali gostom, ki pa so nato uspešno zaključevali svoje protinapade, ki so bili posledica zgrešenih odprtih metov domačih od daleč in pod košem. Razlika se je do polčasa povečala na 15 točk v korist gostov.

Klub pričakovani agresivnejši igri domačih je ta izostala zaradi premajhnega števila igralcev za menjave in posledično utrujenostjo domačinov. Igra v napadu je bila sicer uspešna, pomanjkljivosti pa so izstopale predvsem v obrambi, saj so gostje z lahkoto zadevali mete za tri točke ter zviševali svoje vodstvo.

V zadnji četrtini so gostje z umirjeno in preudarno igro zadržali visoko prednost ter zasluženo zmagali. Omeniti velja, da so gostje dali vsega skupaj 13 “trojk,” domači pa 11. Tekma je bila za gledalce gledljiva po kakovosti igre pa nič posebnega.

KK Lindau – KD Nona M. Sobota 74:96 (14:16,12:27, 25:28, 23:25)

KK Lindau: Tomas Hozjan 19, Beno Gönc 16, Gorazd Horvatič 13, Rantaša Denis 12, Sandi Horvatič 7, Zrna Dejan 7.

KD Nona M. Sobota: Novak Tomaž 26, Ficko Gregor 25, Igor Žigo 18, Jure Bilič 16, Zdenko Bilič 5,  Hari Zdenko 4, Miklavec Borut 2.