FOTO: Lendavčani na domačem terenu izgubili proti nasprotnikom iz Ljutomera

Včerajšnji popoldan sta se v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi, v 6. krogu pomurske košarkarske lige, udarili KK Lindau Lendava in KD iz Ljutomera. Gosti so bili boljši in Lendavčane porazili s 54:70.
“Proti drugouvrščenemu moštvu iz Ljutomera smo se domači zbrali v nekoliko številčnejši zasedbi (9) z željo, da premagamo mlade, hitre in agresivne goste, ter si že sedaj zagotovimo mesto na zaključnem turnirju.

V prvi četrtini je bila igra izenačena in ni bilo neke velike prednosti nobene izmed ekip. V drugi četrtini so gostje začeli igrati hitro, s prodori pod koš in podajami na šuterje, ki so iz polrazdalj uspešno zadevali, v našem moštvu pa smo izgubili preveč žog ter zgrešili vrsto prostih metov, kar je rezultiralo vodstvo gostov ob polčasu za 8 pik.

Razlika v prid gostov se v tretji četrtini ni bistveno povečala zato smo upali, da bomo z nekoliko zavzetejšo igro v zadnji četrtini pritisnili na gostujoče igralce, ki pa so bili za nas prehitri, v obrambi agresivni in so tako tekmo brez velikih težav uspešno pripeljali do konca. Čestitke moštvu KD Ljutomer za dobro igro in zmago,” je zapisal Gorazd Horvatič.

KK Lindau Lendava – KD Ljutomer  54:70  (13:17,13:17,15:16,13:20)