FOTO: KS Dolga vas: Vaški dom z novimi okni ter vrati

V enem izmed večjih in tudi sodobnejših vaških domov na območju občine Lendava, v vaškem domu v Dolgi vasi, so v minulih dneh končali z zamenjavo oken in vrat, ki so že dlje časa prav klicali po zamenjavi. Tamkajšnji vaški dom je bil povsem prenovljen in tudi dograjen davnega leta 1999, okna in vrata pa je že pošteno najedal zob časa, v veliki meri tudi zaradi takratne nepravilne in nekakovostne vgradnje.
Vaški dom v Dolgi vasi se v teh dneh že bohoti z novimi okni ter vrati. Menjava omenjenih pomembnih elementov vsake stavbe je bila izvedena v minulih dneh in je bila nujno potrebna, saj so tako okna kakor vrata, kot so že velikokrat dejali domačini, “puščala vsevprek.” En izmed večjih problemov je bila nekakovostna in nepravilna vgradnja ob prenovi in dogradnji vaškega doma v letu 1999, svoje pa je naredil tudi zob časa. Lepa stavba, kakršna vaški dom v Dolgi vasi tudi je in v katerem domujejo tudi gasilci, je sedaj nekoliko bolj varčna, skrbi za okna, ki so se že praktično premikala, pa več ni.

“Nihče ni verjel, da bomo že letos uspeli zagotoviti sredstva za prenovo oken in vrat našega vaškega doma. Gre za izvedbo načrta, ki smo si ga v vodstvu krajevne skupnosti zastavili do konca našega mandata. Splet letošnjih nesrečnih okoliščin je bil za nas v tem segmentu srečen, saj smo 7.229,00 evrov sredstev pridobili iz razpisa madžarskega sklada Bethlen Gábor alapitvány, kjer smo uspešno kandidirali s projektom »Stopimo korak naprej, Dolga vas – Lépjünk előre, Hosszúfalu!«,” so sporočili iz tamkajšnje krajevne skupnosti.

Višina celotne naložbe zamenjave stavbnega pohištva v vaškem domu znaša 18.167,00 evrov. “Da smo lahko zagotovili pokritje finančne konstrukcije, smo v izvedbo del vključili PGD Dolga vas, ki je polovična solastnica vaškega doma in je za prenovo prispevalo 2.379,00 evrov (za dvižna garažna vrata gasilske garaže). Ostanek potrebnih sredstev v višini 8.000,00 evrov nam je zagotovila Občina Lendava,” so še dejali pri KS Dolga vas.