FOTO: Kriminalisti tokrat obiskali Občino Gornji Petrovci

Včeraj so policisti in kriminalisti policijske uprave Murska Sobota v Gornjih Petrovcih opravljali hišne preiskave na dveh lokacijah z namenom pridobitve dokazov, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1.
Hišno preiskavo so policisti in kriminalisti od zgodnjih jutranjih ur opravljali na Občini Gornji Petrovci, preiskava pa je bila usmerjena v delovanje Pindže, javnega komunalnega in gostinskega podjetja, ki ga je občina ustanovila v začetku leta 2008. Omenjeno javno podjetje je sicer od začetka letošnjega leta v likvidaciji.

Policisti in kriminalisti sumijo, da je občina s pomočjo omenjenega javnega podjetja financirala določene projekte, za katere pa se je bila Pindža primorana zadolžiti. Te projekte bi sicer domnevno naj sfinancirala Občina, a ta zaradi blokiranih računov tega ni bila sposobna. Podjetje bi torej občini naj služilo kot neke vrste obvod.

Neuradno pa to naj ne bi bil edini razlog, zakaj so Občino Gornji Petrovci, ki velja za eno izmed najbolj zadolženih v državi, obiskali policisti in kriminalisti. Slednji bi naj namreč preiskovali še nekatere druge domnevne nepravilnosti. To je v slabem tednu dni že druga policijska preiskava v eni od pomurskih občin. Spomnimo: Na zadnje je bila tarča policistov in kriminalistov lendavska Občina.