FOTO: Mestna skupnost kupila igralo za otroke v Kranjčevi ulici 8

Na dvoriščni strani stanovanjskega bloka na Kranjčevi ulici 8, so včeraj s skromno pogostitvijo svojemu namenu predali otroško igralo, ki jo je v celoti financirala mestna skupnost Lendava iz sredstev za delovanje. S stiskom rok je igralo od predsednika krajevne skupnosti Dušana Zvera prevzel predstavnik tamkajšnjih stanovalcev.
Že pred leti smo poročali o katastrofalnem stanju tamkajšnjih otroških igral. Ta do bila dotrajana in močno poškodovana, celo do take mere, da so ogrožala življenja otrok. Iz desk so zijali vijaki in žeblji, nevarnost pa je povzročala tudi rja. Po naši objavi je stekla hitra akcija za umik igral, stanovanjski blok pa je bil do teh dni skorajda brez kakovostnega otroškega igrala. To se je sedaj spremenilo. Za vnovičen otroški nasmeh je bilo potrebnih nekaj manj kot 3.000 evrov.

“Ker so stara igrala bila dotrajana, smo se pred tremi leti z občino dogovorili, da odstranimo stara igrala, ki niso bila več primerna in so bila nevarna. V lanskem letu je Stanovanjsko podjetje Lendava nadomestilo igrala v Tomšičevi in v Mohorjevi ulici, letos pa smo se odločili, da eno igralo dobi tudi Kranjčeva ulica, katero bo financirala krajevna skupnost. Naslednje leto bi to delo radi nadaljevali in igralo postavili še kakšnemu stanovanjskemu bloku. Ne vidim razloga zakaj ne bi. S tem bomo otroke, upam, uspeli zvabiti ven na zrak, stran od elektronskih naprav,” je povedal Dušan Zver.

Vsa igrala, tudi to v Kranjčevi ulici 8, so po postavitvi predana Stanovanjskemu podjetju Lendava. Podjetje bo za igrala skrbelo in jih vzdrževalo ter vršilo nadzore in preglede. “Stanovanjsko podjetje Lendava že vrsto let vzorno sodeluje z mestno skupnostjo. Vsi se trudimo za dobrobit občanov, tako Občina kot tudi Stanovanjsko podjetje in mestna skupnost. Mislim, da bi takšnih projektov moralo biti več. Seveda ta ni prvi v nizu in upam da ne zadnji. Mislim, da je to pot za nadaljnjo odlično sodelovanje.

Lendava je relativno majhno mesto. Imamo en centralni park, tam je veliko igral in pokriva dobršen del Lendave. A vse stanovanjske soseske niso v zadostni meri pokrite z igrali in ravno ta manjko je bil v Kranjčevi ulici 8. Kakšno igralo ali dva bosta potrebna še v Tomšičevi ulici, predvsem predel Naftinih blokov. Kakšno igralo manjka še tudi v Župančičevi ulici. Vsekakor bomo s skupnimi močmi poizkusili urediti tudi to,” je bil prepričan Igor Kolenko, direktor stanovanjskega podjetja Lendava.