FOTO: KPZ Vita se je predstavila na Balatonu

Vsem dobro poznani KPZ Vita, se je udeležila srečanja pevskih zborov v Balatonszárszőju. Po tem, ko so tja bili že večkrat povabljeni in se jim srečanj ni uspelo udeležiti, so se tokrat le zbrali v zadostnem številu in tam uspešno predstavila svoj pevski zbor in Lendavo.

KPT Vita: “Že v preteklosti smo bili vabljeni, a se nismo mogli odzvati, ker so vitaši vedno bili zasedeni. Tokrat nam je uspelo dobiti dve tretjini vitašev, ki niso imeli obveznosti ali niso odpotovali na dopust. Tudi ta ekipa je dostojno opravila svoje poslanstvo in predstavljala Vito ter Lendavo pri naših sosedih, Madžarih. Dan je sicer bil zelo naporen. Na avtobusu je še bilo za zdržati, ko pa smo stopili z njega, smo najprej leteli na vajo, ki je bila na kraju nastopa (ob železniških tirih in ob Balatonu, tako smo izmenično poslušali žvrgolenje ptičk ali pa drdranje vlaka, tudi med nastopom). Potem smo imeli kratek odmor za kosilo: slike kažejo vitaško življenje. Vitaš se nikoli ne loči od svoje mape, tudi če gre na kosilo ali na obalo Blatnega jezera. Pozno popoldne smo opravili uspešen nastop, zvečer pa nas je čakala pogostitev. Tako smo se ta dan v senci ali soncu ali na nastopu: scvrli, ožgali, spekli, dušili in skuhali, zvečer med vožnjo nas je pričakal hladen naliv.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6301136132869052193?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]