FOTO: Košarka: Lendavčani v Murski Soboti, kljub dobri igri, klonili pritisku domačih

Včerajšnji dopoldan sta se v četrtem krogu pomurske košarkarske lige v športni dvorani III. osnovne šole v Murski Soboti pomerili košarkarski ekipi iz Murske Sobote in Lendave. Boljši so tudi tokrat bili domači, ki so tekmo dobili z 59:53.
Nedelja dopoldne ni ravno optimalen termin, a so morali zaradi zasedenosti dvorane košarkarji KD NONA Sobota in KK Lindau Lendava namesto na priprave na nedeljsko kosilo, kar neposredno na jutranjo tekmo. Na domači strani je bilo le šest igralcev, med tem, ko so gostje prispeli na tekmo z devetimi.

“Začetek tekme je bil dokaj izenačen, a se nobena od ekip ni uspela odlepiti od nasprotnika s kakšno večjo razliko. Prva četrtina se je zaključila z rezultatom 12:14 za Lendavčane. Drugo četrtino so veliko bolje odprli domačini in do osme minute ušli na +5 (23:18). Videlo se je, da je zgodnji termin rahlo neugoden za strelce ali zelo ugoden za obrambo v obeh ekipah. Do konca polčasa je sledil še delni izid 11:5, na kar se je polčas zaključil z rezultatom 34:24 v korist domačih.

Tretjo četrtino so Lendavčani odprli odlično in pri rezultatu 38:26 nanizali kar 12 zaporednih točk in vnovič tekmo izenačili (38:38). Do konca četrtine ste se ekipi menjavali v vodstvu. Četrtina se je zaključila z rezultatom 50:48 za Sobočane. V zadnji četrtini se je poznala utrujenost pri obeh ekipah, zato tudi v napadu nekako ni šlo. Rezultat četrtine 9:5, končni rezultat pa 59:53 za KD NONA Sobota,” so zapisali pri KD Nona Sobota.

FOTO: Dušan Dundek