FOTO: Košarka: Beltinci premočni za Lendavčane

In se je začelo. Prvi krog Pomurske košarkarske lige. Lendavska ekipa se je na prvo srečanje odpravila v Beltince, kjer se je z domačimi udarila minulo Martinovo soboto. Beltinčani so bili za Lendavčane tokrat pretežak nasprotnik in slavili z visokih 102:65.
V prvi četrtini so domači s hitrim tempom uspeli priti do manjše prednosti, so pa tudi Lendavčani počasi prihajali na “delovno temperaturo,” kar se je poznalo na nervozi na domači klopi. Kot po navadi je največ težav domačim povzročal neugodni Dušan Frančič (15), ki je kljub težki centrski liniji Zver-Bojnec-Novak prihajal do lahkih košev. Druga četrtina je minila brez posebnosti, bekovski par Lebar-Dora je agresivno pokrival gostujoče organizatorje igre.

Kljub temu, da so Lendavčani iz slačilnice prišli motivirani, je premoč pod košem enostavno bila prevelika. Rantaša in Novak sta sicer zadela nekaj metov za tri točke, vendar to proti razigrani domači ekipi ni bilo dovolj. Počasi se je zbudil tudi letos skromen Jernej Ferčak, ki je do konca tekme prispeval 13 točk. Tretjo četrtino so domačini dobili za 20 točk in na koncu le še lovili magično mejo stotih točk.