FOTO: Koncert Beethovnovih del v jazz izvedbi

Včeraj zvečer, po opravljeni slavnostni seji občinskega sveta s podelitvijo priznanj in plaket v sinagogi, se je v Gledališki in koncertni dvorani odvil koncert Beethovnovih del v jazz izvedbi, tria Sárik Péter.

Glasbena zasedba Sárik Péter Trió je pod taktirko jazz pianista, skladatelja in učiteljaPetra Sárika nastala leta 2006, v sedanji zasedbi pa deluje od leta 2012, ko sta se mu pridružila Tibor Fonay (bas kitara, kontrabas) in Attila Gálfi (bobni). Zasedba je hitro postala ena vodilnih jazz skupin na Mad­žarskem, ki pogosto sodeluje tudi z drugimi glasbeniki. Do sedaj so izdali štiri albume; album z naslovom Jazz Request Show je prejel nagrado za najboljši madžarski album leta 2014.

Sarik Péter Trió x Beethoven

Njihov zadnji projekt je priredba skladb vrhunskega skladatelja Ludwiga Van Beethovna, ki so jih prilagodili svojemu stilu in izvedbi. Na koncertih izvajajo odlomke iz Beethovnovih simfonij in klavirskih sonat, njegove melodije in harmonije pa kombinirajo z ritmom pop glasbe. Poseben čar njihove izvedbe je v improvizaciji, saj se trio vrača v čase, ko so celo izvajalci klasične glasbe na koncertih improvizirali.

Pomembno vlogo na koncertih igra tudi občinstvo, saj trio izvede evropsko himno Odo radosti s pomočjo poslušalcev.

 • Beethoven

  Na takih neatraktivnih prireditvah se točno vidi kdo se Balažeku kam riva. Ni težko ločiti seme od plevela. Patetično. Na taki način želijo eni prilesti višje, ne s sposobnostjo. Škoda da ni več slik obiskovalcev.

  • Np

   Daj ne bluzi. Koncert je bil odličen, če pa tebi taka zvrst glasbe ni všeč ti pač ni, ne rabiš pa pisat, da je neatraktivna prireditev in s tem izvajalce poniževat, ki so se izredno potrudili…

 • nezaposlen diplomant

  Če je program res bil tako zelo atraktiven, zakaj je potem dvorana prazna? V dvorani so sami “politiki” in župijevi ritolizci. A je to res praznik občine in njenih občanov? Dvom.

 • pik as

  Odkar je Balažek zradiral ZKPL in odstranil Tanjo, je prazno gledališče vsakodnevno dejstvo. Tudi tokrat. Občani pač bojkotirajo županove avtokratske poteze in imajo pun kufer Balažekovih propagandnih gluposti. Celo Stankeca ne vidimo več ob njem, Horvath ga je izrinil. Očitno Balažek računa, da bo leta 2018 na županskih voltivah preko Ferikeja dobil madžarske glasove.

  • nebodigatreba

   Pa kaj hoče dosmrtno županovati????

   • pik as

    Boga mi, to je njegov načrt, saj cela njegova familija in rodbina živi od občinskega denarja. Če se umakne, bodo vsi odpadli, kak jesensko listje z dreves…

 • peter

  Bravo Balažek. Škoda da nisem slišal laži, ki jih je naložil županu Budimpešte, zakaj je dvorana prazna.

 • biba

  Po moje ta zvrst glasbe, kljub kvaliteti, ne pritegne ravno veliko obiskovalcev…. Jazz je klubska glasba, iskreno tukaj v našem koncu pa so bolj popularni in priljubljeni drugi melosi – po moje je bolj to razlog, da ni ljudi kar se samega koncerta tiče.

 • leglo

  Jazz ni bil razlog, da ni bilo ljudi. Pika.