FOTO: Kobilje – Nafta 1903 0:3

V tretjem krogu pokalnega prvenstva MNZ Lendava se je na nogometnem igrišču v Kobilju domača ekipa pomerila proti ekipi lendavske Nafte 1903. Gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, v drugem pa je Nafta 1903 domačim trikrat zatresla mrežo.
Pred okrog 120 gledalci sta se v tretjem krogu pokalnega prvenstva MNZ Lendava na nogometnem igrišču v Kobilju pomerili ekipi domačega Kobilja in gosti iz Lendave. Prisotni gledalci so v celotnem srečanju videli tri zadetke, vse pa so prispevali gosti. V prvih 45. minutah srečanja zadetkov ni bilo, vsi trije pa so torej bili doseženi v drugem delu.

V prvem delu je domača enajsterica dobro branila vrata vratarja Roberta Bukovca in gostujoči ekipi povzročala ne malo težav. Lendavčani so se večkrat prebili do domačih vrat kjer pa je venomer nekoliko zmanjkalo za dokončno realizacijo želenega. Nasprotno pa se je godilo z domačimi, ki v večini prave priložnosti za dosego vrat Nafte 1903 niso imeli.

Kot smo že omenili, se je situacija obrnila v drugem polčasu. Lendavski strateg Fridl je še pred začetkom drugega dela opravil nekaj menjav. Prvi zadetek je padel v 58. minuti. Mrežo domačih je zatresel Damir Zeljko, slednji pa je bil glavni akter tudi pri zadetku za 0:2. Ta je padel v 67. minuti. Zadetek za 0:3 je v 81. minuti prispeval Dino Cvrtila in s tem dosegel tudi končni rezultat srečanja.

Na včerajšnjem srečanju so priložnost dobili pretežno igralci, ki imajo sicer v tekmovanju v 2. državni ligi manj priložnosti za igro. Glavni sodnik Borut Hozjan je na srečanju pokazal tri rumene kartone in enega rdečega, vsi pa so romali domači ekipi.

“Gre za srečanja, v katerih bi se morali nekoliko bolje odrezati,” je svojo misel po koncu srečanja nekoliko nezadovoljen nad videnim, predvsem v prvem delu, strnil trener lendavske ekipe, Franc Fridl. “Prvi polčas smo bili katastrofalni in to proti ekipi, s katero bi morali delat razliko, drugi polčas pa, normalno, nasprotnik pade. Tukaj smo že nekoliko bolj zadovoljivi, a daleč od pričakovanega. Dejstvo je, da nismo pravi.” Glede nadaljevanja prvenstva v 2. državni ligi pa: “Vemo kaj moremo narediti, naslednje srečanje moramo zmagati in verjamem tudi, da bo takrat vzdušje boljše.”

Dušan Lutar, trener domače ekipe: “Prvi polčas bi lahko, glede na to da gre za ekipo iz višje lige, ocenil kot zelo dobro. Osnovni cilj nam je bil, da se predstavimo kot dober nasprotnik in mnenja sem, da nam je to tudi uspelo. Današnji poraz je bil pričakovan. Potrebno je vedeti da sta se na nogometnem igrišču pomerili ekipi z veliko razliko. Ena trenira dvakrat dnevno, druga dvakrat tedensko. V drugem delu smo, jasno, padli predvsem na kondiciji.”