FOTO: Klopca ljubezni na razgledni točki v Lendavskih goricah prva v Prekmurju

Na slovenskih razglednih točkah že več let zapored “rastejo” lesene klopi s silhueto srca na naslanjalu, imenovane klopce ljubezni. Ena izmed takšnih klopc, prva v Prekmurju, je postavljena na razgledni točki v Lendavskih goricah, na razcepu za cerkev svete Trojice v Lendavskih goricah.
Lendava, natančneje Lendavske gorice so devetnajsti kraj, ki je dobila klopco ljubezni. Ta je postavljena na razcepu za cerkev svete Trojice v Lendavskih goricah, od koder se ponuja fotogeničen razgled južnega dela občine. Klopce so po navadi postavljene tam, kjer ni predaleč in ne preblizu, kjer ni vsem na očeh. Zamislili smo si, da bi bil to kotiček, kamor bi fant lahko peljal dekle in kjer bi se imela lepo. No, na neki način se je to izjalovilo, saj so vse klopce po državi, teh je torej 19, zelo množično obiskane, kar ni bilo pričakovano.

“Popularnost klopc na vzpetinah z razgledom nezadržno raste. V soorganizaciji Planinskega društva Lendava, Mestne skupnosti Lendava in Občine Lendava, je klopca ljubezni od minulega tedna postavljena tudi na razgledni točki v Lendavskih goricah,” so sporočili iz Občine Lendava. Prvo klop z značilnim srčkom na naslanjalu so leta 2013 postavili na Dreveniški gori pri Boču, druga je zrasla na Donački gori. Šesto klop ljubezni, tisto, ki je kratek čas stala na Grmadi nad Celjem, so nepridipravi celo izmaknili in se je za njo izgubila vsaka sled.